20.6.2021

Vinkki mutapainin ystäville: OTA Globetrotter Rodeo Itävallassa

offroad messut 4x4 muta OTA Globetrotter Rodeo Itävalta

Kun maailma avaa vähitellen oviaan, ja erilaiset yleisötapahtumat ovat taas sallittuja, myös autojen ympärillä riittää hulinaa.

Tätä on odotettu, klassikkoautotapaamiset ja muut erilaiset kesähappeningit ovat vähitellen taas tapahtumakalenterissa.

OTA Globetrotter Rodeo on yhdistelmä off road -messuja, mudassa mönkimistä sekä festarihuumaa. Elokuun 27.-29. päivä Itävallan Limbergin lähettyvillä vain 70 kilometriä Wienistä sijaitsevassa Henglin kivilouhoksessa järjestettävä tapahtuma on jo 16. Perinteitä siis on, mikä näkyy hyvin paikalle saapuneessa porukassa sekä heidän kalustossaan.

Tapahtumasta on tullut etenkin off road -henkistä kaukomatkailua harrastavien – siis globetrottereiden suosikki, edeltävinä vuosina paikalle on saapunut noin 1500  off road -kelpoista matkailuajoneuvoa. Kirjo on valtava. Tämä puolestaan houkuttelee paikalle riittävästi erilaisia yrityksiä, jolloin messuista tulee automaattisesti erittäin kiinnostavat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Haastavat maastoradat

Kun off roadin harrastaminen on monessa Euroopan maassa yhä vaikeampaa, Globetrotter Rodeon radat ovat jo yksistään monelle hyvä syy saapua paikalle. Ratoja on lukuisia, ja niiden vaikeusasteet vaihtelevat helpohkoista erittäin vaativiin. Radat sijaitsevat niille erikseen rakennetulla 300 000 neliön alueella.

Moni kokeilee rajojaan, joten kalustoa hinaillaan jatkuvasti. Säällä on tietysti iso rooli ratojen ajettavuuteen. Sateiden aikana homma menee väkisinkin mutapainiksi.

Ja jos omalla autolla ei välttämättä halua kokeilla ihan kaikkea, järjestävän organisaation puolesta on käytössä Saurer 6DM maastokuorma-auto. Tämän 10 tonnia painavan ja 300-heppaisen monsterin rattiin pääsee B-kortilla. Sille tehdyn radan läpi ajaminen kestää noin seitsemän minuuttia, ja hupi kustantaa vain 25 euroa.

Kannattaa tulla useammaksi päivää

Päivälippu maksaa 13 euroa per henkilö, 20 euroa per motskari/mönkijä tai 60 euroa per auto. Alueella voi myös leiriytyä, jolloin mutapainista voi nauttia useampana päivänä. Kahden päivän lippu kustantaa 16/30/80 euroa ja kolmen päivän pääsymaksu on 19/39/99 euroa. Tarjolla on myös ns. premium-lippu, jolloin paikan päälle voi saapua tapahtumaa edeltävänä iltana, eli varata itselleen parhaan mahdollisen leirintäpaikan.

Leiryityjöille hintaan sisältyvät mm. lämpimät suihkut, WC:t, erilaiset maastoajokurssit, tietopaketit sekä maastoradat. Maastoon on tietysti asiaa vain maastoajoneuvoilla.

Lisätietoa:  globetrotterrodeo.at/

Teksti: Vesa Eskola Kuvat: OTA Globetrotter Rodeo

Luetuimmat