5.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Volkswagen T-Roc maahantuojan arvioitavana

VAS2018 Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc voi voittaa Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelin. Käymme kilvan ja sen kuusi finalistia lävitse vielä kerran, kunkin automallin maahantuojan omin sanoin.

Finaalikuusikkoon noussut Volkswagenin kaupunkimaasturiuutuus on saanut suomalaisten autotoimittajien koeajoissa myönteisiä arvioita esimerkiksi muotoilusta, mittaristosta ja ajettavuudesta. Näillä eväin Volkswagen T-Roc on noussut Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun loppusuoralle. Muut finalistit ovat Kia Stinger, Opel Insignia, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq ja Volvo XC60.

K: Mitkä ovat Volkswagen T-Rocin keskeiset vahvuudet, VV-Auto Group Oy:n viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen?

Riitta Karjalainen
VV-Auto Group Oy:n viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen

V: Kyseessä on täysin uusi korkealla istuma-asennolla varustettu crossover-malli, jollaista Volkswagenilla ei ole koskaan ennen ollut. T-Roc on saatu Suomessa hinnoiteltua erittäin kilpailukykyiseksi, kun huomioi auton perusvarustelun ja mahdollisuuden nelivetoisuuteen. Kolmantena vahvuutena on turvallisuus, joka ilmenee muun muassa viitenä tähtenä Euro NCAP -törmäystestissä. T-Rocissa on vakiovarusteisena ympäristönvalvontajärjestelmä, johon kuuluu muun muassa hätäjarrutustoiminto ja jalankulkijantunnistus.

K: Mitä olette mieltä tämän vuoden kilvasta, jossa oli mukana ennätysmäärä autoja?

V: Ainakin valinta on vaikea kilpailun tuomaristolle, eli autojournalisteille. Toimittajat ovat varmaankin joutuneet miettimään arvostelukriteereiden lisäksi omiakin mieltymyksiä ja suomalaisen autoilijan erityisvaatimuksia esimerkiksi talvikelien suhteen.

K: Oliko finaalikuusikkoon nousseiden autojen joukossa jokin yllättäjä?

V: Ei itse asiassa ollut. Osasin aika hyvin arvioida työporukan keskusteluissa, että ketkä mahdollisesti voisivat olla finaalikuusikossa. Veikkaukset pitivät aika lähelle paikkansa.

K: Miten arvioitte finaaliin yltäneitä kilpakumppaneita?

V: Nyt on aika hyvä kattaus. Finaalissa on vähän urheilullisempaa vaihtoehtoa sekä tavallisempaa perusautoa, jota esimerkiksi Ibiza edustaa. Sitten on tietenkin tämä buumi, joka meilläkin on menossa, eli SUV- ja crossover-luokan autot. Siinä mielessä aika laaja kattaus on saatu mukaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää 13. joulukuuta

Neljännen kerran järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -kilpailun alkuvaiheessa oli mukana 39 uutta automallia. Arvostetusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä päättävät suomalaiset autotoimittajat eli riippumattoman Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet. Äänestys- ja valintaperusteina ovat auton tekniikka, taloudellisuus, turvavarusteet ja rahalle saatava vastine.

Toisen äänestyskierroksen tulos on selvillä 13. joulukuuta, jolloin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Roman Razinkov

Moottorin koeajossa Volkswagen T-Roc

Luetuimmat