6.12.2017

Vuoden Auto Suomessa 2018 – Volvo XC60 maahantuojan arvioitavana

VAS2018 Volvo XC60

Volvo XC60 on ehdolla voittamaan Vuoden Auto Suomessa 2018 -titteliä. Käymme kilvan ja sen kuusi finalistia lävitse vielä kerran, kunkin automallin maahantuojan omin sanoin.

Finaalikuusikkoon noussut ruotsalaismerkin suosikkimaasturin uusi sukupolvi on kahminut kehuja muun muassa tiloista, käytännöllisyydestä ja ajettavuudesta. Muut finalistit ovat Kia Stinger, Opel Insignia, Seat Ibiza, Škoda Kodiaq ja Volkswagen T-Roc.

K: Mitkä ovat Volvo XC60:n keskeiset vahvuudet Volvo Car Finland Oy Ab:n tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck?

V: Ykkösjuttu Volvoissa on aina turvallisuus. Volvo XC60 saavutti Euro NCAP -testeissä tämän vuoden testatuista kaikkein korkeimmat pisteet. Euro NCAP -testistä mainitaan usein vain tähdet, mutta pistemäärissä on eroja myös viisi tähteä saaneiden välillä. Lisäksi Volvo on panostanut asiakaslähtöiseen ajatteluun, jonka ansiosta kuljettajan ja matkustajien on yksinkertaisesti hyvä olla XC60:ssä. Muotoilussa on onnistuttu ulkoasussa ja sisällä. Kolmantena vahvuutena on ajettavuus, jonka osalta Volvo tarjoaa vakaata menoa.

Thomas Hallbäck Volvo
Volvo Car Finland Oy Ab:n tiedotusjohtaja Thomas Hallbäck

K: Mitä olette mieltä tämän vuoden kilvasta, jossa oli mukana ennätysmäärä autoja?

V: Vuoden Auto Suomessa on aina yhtä mielenkiintoinen. Nyt on todella paljon autoja, joten kilpailu on kovaa. Olemme iloisia, että olemme finaalissa. Meillä oli jo kovat odotukset finaaliin pääsystä ja jännityksellä odotamme miten finaalissa käy. Kovan kilvan lopputulos on kuitenkin arvioijien mielipide, joka muodostuu monesta kriteeristä. Näistä yksi varmasti hankalasti määriteltävä on rahalle saatava vastine, joten saa nähdä miten käy.

K: Oliko finaalikuusikkoon nousseiden autojen joukossa jokin yllättäjä?

V: En suoranaisesti lähtisi kilpailijoita arvioimaan, mutta ehkä Kia Stinger on jonkinasteinen yllättäjä siinä joukossa, jos sellaista halutaan hakemalla hakea.

K: Miten arvioitte finaaliin yltäneitä kilpakumppaneita?

V: Minulla ei ole riittävää tietoa näiden muiden autojen erilaisista ominaisuuksista, vahvuuksista ja mahdollisista heikkouksista arviointia varten. Varmasti kaikki finalistit ovat hyviä autoja, siitä ei ole pienintäkään epäilystä. En kuitenkaan pysty erottelemaan näitä ominaisuuksiltaan parempiin ja heikompiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voittaja selviää 13. joulukuuta

Neljännen kerran järjestettävässä Vuoden Auto Suomessa -kilpailun alkuvaiheessa oli mukana 39 uutta automallia. Arvostetusta Vuoden Auto Suomessa -tittelistä päättävät suomalaiset autotoimittajat eli riippumattoman Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet. Äänestys- ja valintaperusteina ovat auton tekniikka, taloudellisuus, turvavarusteet ja rahalle saatava vastine.

Toisen äänestyskierroksen tulos on selvillä 13. joulukuuta, jolloin Vuoden Auto Suomessa 2018 -voittaja julkistetaan Auto- ja Liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti: Henri Posa Kuvat: Roman Razinkov

Moottorin koeajossa Volvo XC60

Luetuimmat