29.8.2016

Vuosaareen nesteytetyn bio- ja maakaasun tankkausasema

Gasum tankkausasema Vuosaari

Suomen ensimmäinen tankkausasema on tarkoitettu raskaalle kalustolle.

Vuosaaren satamaan avataan tänään Suomen ensimmäinen raskaalle liikenteelle tarkoitettu nesteytetyn bio- ja maakaasun LNG-tankkausasema.

Vuosaaren tankkausaseman lisäksi syksyllä Turkuun avautuu toinen tankkausasema, joka palvelee raskasta liikennettä ja myös muita paineistettua kaasua (CNG) käyttäviä kaasuajoneuvoja. Vastaavat tankkausasemat avataan Vantaalle ja Jyväskylään vuonna 2017.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tankkausasema EU-tuen varassa

Tankkausasemien toteutuksen mahdollistaa EU-tuki, joka palvelee vaihtoehtoisten käyttövoimien markkinoiden kehittymistä maantieliikenteessä.

Energiayhtiö Gasum on sitoutunut rakentamaan seuraavan kymmenen vuoden sisällä 35 uutta kaasuautojen tarpeisiin suunnattua tankkausasemaa.

Gasum on suomalainen kaasualan asiantuntija, joka edistää kestävän energiatalouden syntyä lisäämällä kotimaisen biokaasun tarjontaa.

Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle.

Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja. Gasum käsittelee jätteitä ja tuottaa biokaasua seitsemässä biokaasulaitoksessa, jotka sijaitsevat Turussa, Vehmaalla, Honkajoella, Huittisissa, Kuopiossa, Oulussa ja loppuvuodesta 2016 myös Riihimäellä.

Lähde ja kuva Gasum

Luetuimmat