18.11.2015

Yamaha Kodiak 700 – Traktorimönkijä kovaan käyttöön

Kodiak on koviin pohjolan olosuhteisiin muunnettu traktorimönkijä ja se on tarkoitettu kovaan työkäyttöön, kuten huolto-, lumi- ja metsätöihin. Maahantuojan mukaan se sopii esimerkiksi taloyhtiölle, maa- ja metsätiloille, sekä urakoitsijoille ja ne sopivat myös vapaa-ajankäyttöön ja tieliikenteeseen, sillä tieliikenteessä traktorimönkijää saa ajaa jo 15-vuotias T-korttilainen.

Maahantuojan mukaan uusi Kodiak 700 on muotoilultaan tehty työkaluksi. Siinä ei ole käytetty mitään aiemmista Yamaha-malleissa käytettyjä osia, eli kaikki on uutta ja tähän malliin suunniteltua.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Voimaa ja käytettävyyttä

Maahantuojansa mukaan Kodiak 700 FI on käyttäjäystävällinen, eli helppo ajaa ja käyttää. Nestejäähdytteisen moottorin luvataan olevan vääntävä ja sitkeä, kuutiosenttejä siinä on 708. Vaihteet vaihtuvat automaattisesti, kuljettajan valittavattavana on kulkusuunnan lisäksi nopea tai hidas eteneminen. Vetäviä pyöriä on valinnaisesti kaksi tai neljä. Polttoainetta mahtuu matkaan yhdellä tankkauksella 18 litraa.

Työkäyttöä silmällä pitäen uutuuden luvataan kantavan kuormaa kiitettävästi. Tavaratelineillä kulkee 140 kg ja vielä 500 kg lisää peräkärryssä.

Uutuuden varustelutaso on maahantuojan ilmoittaman kattauksen perusteella kohdallaan. Kokonaisuuteen kuuluu muun muassa taakkatelineet eteen ja taaksi, eteen sijoitettu vinssi, virran ulosotto ja muovinen alustasuojaus. Suojattua säilytystilaa on järjestetty ajoneuvon keskiosaan.

Kodiak 700 on varustettu KYB-iskunvaimentimilla, jotka tarjoavat edessä 180 mm joustomatkan ja takana 230 mm. Etenemisen maastossa takaavat 25-tuumaiset Maxxis-renkaat, koko edessä 25x8x12 ja takana 25x10x12. Vanteina kestävät teräsvanteet. SE-mallissa vanteet ovat alumiinia.

Ei katsastustarvetta

Laitteeseen ei tarvitse tehdä vuosikatsastusta ja vakuutusmaksut ovat hyvinkin edulliset. Ammatikseen traktorimönkijää käyttävät saavat lisäksi verohyödyn, eli normaalin konepoisto-oikeuden.

Konekesko Oy Yamaha Motorin mukaan ensimmäinen erä Yamaha Kodiak 700 malliston traktoriversioista on jo saapunut maahan ja esittelymallit ovat jo jälleenmyyjäliikkeissä. Hinta-alkaen malli vaihtaa omistajaa 9 990 eurolla.

Lähde ja kuva: Konekesko Yamaha Motor

Luetuimmat