Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 16.8.2018

3-pyöräinen Yamaha Niken – koeajokiertue vierailee Suomessa viikonloppuna

Elokuun 18.-19. päivinä on ainutlaatuinen tilaisuus käydä koeajamassa Yamahan uusi kolmipyöräinen Niken, kun koeajokiertue piipahtaa Suomessa.

Jaa artikkeli

Yamahan kehittämä LVM-tekniikka (Leaning Multi Wheel) perustuu kahteen kallistuvaan etupyörään. Ackermann-ohjausrakenne sallii moottoripyörän rungon kallistua mutkissa jopa 45 astetta. Sen ansiosta Niken tuo moottoripyöräilyyn aivan uuden ulottuvuuden, ja kokematonkin motoristi saa rata-ajomaisen kaarretuntuman mutkateillä. Etupään caster-kulma on jyrkennetty 20 asteeseen kompensoimaan kahden etupyörän ja jousitusrakenteen tuoma lisäpaino. Rakenteen etuna on se, että kaksi eri linjaa kulkevaa etupyörää ei ole yhtä herkkä hetkittäiselle heikommalle pidolle, esimerkiksi asfaltilla olevan öljyläikän tai irtosoran kohdalla.

3-pyöräinen Yamaha Niken – koeajokiertue Suomessa viikonloppuna

Kolmipyöräisen Nikenin painojakaumaksi ilmoitetaan ihanteellinen 50/50. Kolmisylinterinen, 847-kuutioinen rivimoottori 115 hevosvoiman huipputehoineen takaa 263-kiloiselle Yamahalle urheilullisen suorituskyvyn. Vakiovarustukseen kuuluu kuljettajan valittavat D-Mode -ajotilat, luistonesto, quickshifter-vaihdeavustin ja vakionopeussäädin.

Kolmipyöräinen mutta ajaminen vaatii moottoripyöräkortin

3-pyöräinen Yamaha Niken – koeajokiertue Suomessa viikonloppuna

Kolmipyöräisyydestään huolimatta Nikenin ajamiseen vaaditaan moottoripyöräkortti. Ensimmäiset Nikenit saapuvat Suomeen syyskuussa, ja ne ovat ennakkotilattavissa vain on-line -varausjärjestelmän kautta.

Nyt Yamaha tarjoaa mahdollisuuden koeajaa Niken, kun koeajokiertue saapuu viikonlopuksi Suomeen Yamaha Center Vantaalle. Koeajettavissa on viisi Nikeniä, ja koeajo suoritetaan ohjattuina kierroksina. Kiertueen henkilökunta opastaa koeajoon osallistuvia ja antaa ajovinkkejä.

Suomen NIKEN Demo Tour on 18.-19.8.18 Vantaalla Yamaha Centerillä, Tuupakantie 1, Kehä III, lauantaina 18.8. klo. 10-15 ja sunnuntaina 19.8. klo. 10-14. Saavu paikalle ja ilmoittaudu mukaan seuraavalle ohjatulle kierrokselle.

Yamaha Niken

3-pyöräinen Yamaha Niken – koeajokiertue Suomessa viikonloppuna

Moottori: Kolmisylinterinen rivimoottori, iskutilavuus 847 cc
Teho: 115 hv / 10 000 r/min
Vääntö: 87,5 Nm / 8500 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto
Istuinkorkeus: 820 mm
Kokonaisleveys: 885 mm
Tankin tilavuus: 18 litraa
Paino tankattuna: 263 kg
Hinta: 20 145 €

3-pyöräinen Yamaha Niken – koeajokiertue Suomessa viikonloppuna

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Jaa artikkeli

Keskustelu