Audi A1

Ajoneuvot Uutinen 8.11.2018

Audi sekoittaa tehdaspakkaa – A1 tehdään jatkossa Espanjassa

Audi A1:n valmistus on alkanut Martorellissa. Uutta urheilullista kompaktin kokoluokan mallia valmistetaan yksinomaan Martorellin tehtaalla, ja sitä viedään sieltä ympäri maailmaa.

Audi A1:n valmistuksen siirto Martorelliin on eräänlainen jatkumo Audi Q3:n parissa tehdylle työlle. Edellinen tuotanto Martorellissa saatiin käyntiin vuonna 2011, mutta hieman yli 800 000 Q3:n jälkeen tuotanto kuitenkin ohjattiin Unkariin ja Györin tehtaalle.

Audi A1

Vajetta paikkaa nyt A1, jonka menetys kirpaisee puolestaan Brysselissä, jossa valmistettiin mallin edellinen sukupolvi. Juhlapuheissa siirrot nähdään yksin positiivisessa valossa.

Ihanteellinen paikka valmistukselle?

– Siirto tänne Martorelliin on tunnustus erinomaisesta työstä, jota Martorellin tiimi on tehnyt Audi Q3:sen valmistuksessa viimeisinä vuosina. Uusi A1 valmistetaan korkeimpien standardien mukaan, vahvistaen samalla Audin sitoutumisen Martorellin tehtaaseen strategisena valmistuspaikkana ja osana Volkswagen-konsernin globaalia tuotantoverkostoa, kertoo Seatin tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Christian Vollmer.

Audi A1:n valmistus Martorellissa myötävaikuttaa autovalmistajan kertoman mukaan myös tehtaan korkean tuotantoasteen säilyttämiseen.

Audi A1

– Viime vuosina Martorellin tehdas ammattitaitoisine työntekijöineen on valmistanut Audi Q3:sta ja tehnyt tästä mallista suuren menestyksen. Tehdas on saanut paljon kokemusta Audin erittäin laatuorientoituneesta tuotantojärjestelmästä. Tämän vuoksi Martorell on ihanteellinen paikka uuden A1:n valmistukseen – mallin, joka on yksi strategisista tukipilareistamme tässä segmentissä, sanoo Audi AG:n tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Peter Kössler.

Uutta Audi A1:tä valmistetaan kahdessa vuorossa uudistetulla MQB A0 -alustarakenteelle suunnitellulla linjalla.

Lähde ja kuvitus: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat