Ajoneuvot Caravan-messut 18.1.2020

Caravan 2020: Rapido V62 – retkeilyauto retroratkaisulla

WC sängyn vieressä perällä oli aikanaan yleinen matkailuauton pohjaratkaisu. Nyt järjestely tuo lisätilavuutta erityisesti Rapido V62 -retkeilyauton keskiosaan.

Retkeilyauto on nykyään paljon muutakin kuin pelkästään pakettiauton kuoriin sisustettu sänky ja keittiöntapainen. Erilaisia, ”varsinaisissa” matkailuautoissa nähtyjä pohjaratkaisuja esitellään kaiken aikaa, ja myös sisustusmateriaalit lähenevät suurempia autoja.

6,36-metrinen ja Fiat Ducato -pohjainen Rapido V62 on yksi näistä retkeilyautoista, jonka sisällä auton alkuperä nopeasti unohtuu. Valokeilassa on pohjaratkaisu, joka on suoraa lainaa matkailuautoista vuosien takaa: WC on siirretty auton sivulta perään ranskalaisen vuoteen viereen, jolloin auton keskelle on saatu enemmän väljyyttä.

Rapido_V62_Caravan2020_3

Kun näinkin iso, lattiasta kattoon ulottuva yksikkö on poissa, se helpottaa autossa kulkemista ja mahdollistaa myös kunnollisen kokoisen jääkaapin käyttöönoton – seikka, josta on retkeilyautoissa monesti jouduttu tinkimään.

Kaasupullotkin siirretty

Toinen erikoinen yksityiskohta Rapido V62:ssa on kaasupullokotelon sijainti: pullot löytyvät sivuoven vieressä sijaitsevan penkin uumenista. Ratkaisulla on vapautettu tavaratilaa auton perästä – viehän siellä oleva WC oman tilansa, ja yhdessä kaasupullojen kanssa tavaratila kutistuisi jo epäkäytännöllisen pieneksi.

Varjopuolena voi nähdä sen, että leveä penkki pakottaa avaamaan sivuoven täysin auki, jotta autoon ja sieltä pois pystyy kulkemaan. Tämä tuo talvikeleillä tunnetun lämmönhukan, kun kylmä ilma virtaa sisätiloihin koko oven leveydeltä. Jos tämä ei viehätä, tarjolla on myös samanpituinen V68-malli, missä WC sijaitsee perinteisellä paikalla auton keskellä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Rapido

Kaikki koeajot

Uusimmat