Caravan 2018

Ajoneuvot Uutinen 16.1.2020

Matkailuajoneuvouutuudet esillä Helsingin Caravan-messuilla viikonloppuna

Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.–19.1. Matkamessujen yhteydessä, uusia matkailuajoneuvoja on näytillä viidentoista eri valmistajan voimin.

Matkustaminen matkauluajoneuvoilla on kasvanut entistä suositummaksi, 17.–19.1. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Caravan-messuilla on näytillä uusia matkakoteja useilta eri valmistajilta. Yhteensä erilaisia matkailuajoneuvoja messuilla on lähes 200.

– Nyt on selviä merkkejä siitä, että matkailuajoneuvoilla matkustaminen on muuttumassa. Matkailuautot, -vaunut ja retkeilyautot ovat yhä useammin elämysmatkailijoiden matkustusvälineitä. Niitä myydään vuosi vuodelta enemmän. Selvää kasvua on ollut jo kolme vuotta. Harrastuksesta on nyt selkeästi tullut  trendikäs, Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki toteaa.

– Tänä vuonna esitellään messuilla paljon mielenkiintoisia uutuuksia. Matkamessujen yhteydessä haluamme myös kertoa, miten harrastuksen voi aloittaa. Messuilta saa paljon tietoa muun muassa vuokraustoiminnasta, Siljamäki jatkaa.

Uutuuksiaan messuilla on esittelemässä seuraavat merkit: Adria, Bürstner, Carado, Concorde, Dethleffs, Fendt, Hobby, Hymer, Knaus, Morelo, Pössi, Rapido ja Weinsberg, sekä Suomeen vastikään rantautuneet merkit Niesmann + Bischoff ja Pilote. Suuren uutuustarjonnan ansiosta messuilla on esitteillä aiempaa enemmän ajoneuvoja.

Uutuuksiin kuuluu muun muassa 8,8 metriä pitkä Concorde Centaurio 860LI, joka on messujen hintavin ajoneuvo, Morelo Palace Liner, uudistettu Adria Compact, Rapido V62, Niesmann + Bischoff Smove 7.4 E, Bürstner Ixeo Time IT 716 J, Pössl Trenta 30-vuotisjuhlamalli, Hymer Tramp S 695, Weinsberg Caratour 50 Years Limited Edition -malli ja Valion promoauto Carado A461, lempinimeltään Oltervaani.

Matkailuvaunuista mainittakoon uuden pohjaratkaisun saanut Hobby 560 FC Prestige ja Fendt 650 SG Diamant.

Elämysmatkailija Ville Rinta kertoo messuilla tarinaansa perheen kanssa surffaamaan lähtemisestä Norjan Lofooteille hänelle sopivaan aikaan, talvella. Tarina kerrotaan lauantaina ja sunnuntaina klo 13.45 messujen leirintäalueelle.

Caravan-messut ovat tänä vuonna avoinna perjantaina 17.1. klo 10–19 , sekä lauantaina ja sunnuntaina 18.–19.1. klo 10–18. Messut järjestetään samanaikaisesti Euroopan suurimman matkailualan tapahtuman, Matkamessujen kanssa. Viime vuonna messuilla vieraili yhteensä yli 61 000 kävijää.

Lähde: Messukeskus Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat