Alpine A110S

Ajoneuvot Uutinen 17.6.2019

Enemmän hyvää: Alpine A110S

292-hevosvoimainen Alpine A110S täydentää palkitun ranskalaisurheiluauton mallistoa.

Autoveron lisäksi yksi automaailman suurimpia vääryyksiä on ylistetyn Alpine A110 -urheiluauton puuttuminen Suomen markkinoilta. Maineikkaan urheiluautovalmistajan uudelleenherätys on kerännyt ylisanoja maailman autolehdistössä, ja onnistuipa Alpine nousemaan Euroopan vuoden auto -äänestyksessäkin toiseksi – ja vielä tasapistein enemmän ykköstiloja saaneen Jaguar I-Pacen kanssa.

Alpine A110:n resepti ei tuo urheiluautomaailmaan mitään ennen näkemätöntä, enemmänkin se tuo takaisin menneille vuosikymmenille jääneitä hyveitä. Valtavan moottoritehon sijaan iloa ja suorituskykyä on haetty keveydestä ja tarkoituksenmukaisuudesta.

Alpine A110S

Jos perusmallin 252 hevosvoimaa kuitenkin tuntuu vähän miedolta, voi auton tilata nyt myös 292-hevosvoimaisena A110S -painoksena.

Oranssia ja mattaharmaata

Alpine A110S:n erottaa perusmallista pienistä yksityiskohdista. Ulkopintaa koristaa valinnaisen mattaharmaan värin lisäksi jarrusatuloiden kaltaiset oranssit yksityiskohdat ja GT Race -nimen saaneet vanteet.

Alpine A110S

Ulkopinnan oranssit yksityiskohdat jatkuvat Alpinen sisätilojen tikkauksissa.  Verhoilussa on käytetty Dinamica-mikrokuitua, ja Sabeltin istuimet painavat vain 13,1 kiloa kappale.

A110S:ään tarjotaan lisävarusteena hiilikuituista kattoa, joka keventää autoa 1,9 kiloa. Lisävarusteena istuimiin saa hiilikuituviimeistelyn. Muita painonsäästökohteita ovat lisävarusteena tarjottavat Fuchsin takovanteet. Auton paino on edelleen hyvin alhainen, vain 1 114 kg.

Tekniikkapuolet ovat jatkojalostetta tavallisesta A110:stä. Alustaa on madallettu 4 millimetriä, pohjaanlyötikumeja on muokattu, jouset ovat 50 prosenttia jäykemmät ja iskunvaimentimet säädetty uudelleen. Kallistuksenvakainten kerrotaan olevan jopa 100 prosenttia jäykemmät edessä ja takana.  Myös Michelin Pilot Sport 4 -renkaiden seoksen kerrotaan olevan S-malliin hienosäädetty. Perus-Alpinen lisävarustelistalta löytyvät Brembon jarrut ovat S-mallisa vakiovarusteena.

Alpine A110S

Ylävääntöä

Suurin yksittäinen muutos löytyy kuitenkin moottoritilasta. Isäntäfirma Renaultin 1,8-litrainen turboahdettu nelosmoottori on viritetty nyt 292-hevosvoimaan, mikä on 40 hevosvoimaa perusmallia enemmän. 320 newtonmetrin vääntömomentti on ennallaan, mutta se on tarjolla nyt 400 kierrosta korkeammilla kierroksilla (2000–6400 rpm). Auton vaihteistona on yhä Getragin 7-vaihteinen kaksoiskytkinlaatikko ja tasauspyörästö on lukoton. 0–100 km/h sprintin Alpine A110S selvittää 4,4 sekunnissa.

Alpine A110S

Alpine kertoo perusmallin keskittyvän enemmän ajamisen hauskuuteen, kun S-versio on muokattu terävämpi ja tarkempi ajettava. Auton kerrotaan olevan vakaampi korkeissa nopeuksissa.

Jäljellä on enää yksi kysymys: milloinkohan herkun saisi Suomeen?

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alpine

Kaikki koeajot

Uusimmat