Toyota C-HR

Ajoneuvot Esittely Uutinen 12.8.2016

Ensiesittely hipstereille – Toyota C-HR ja 17 metrinen selfiekeppi Flow-festareilla

Toyotan crossover-segmenttiin mielivä uusi C-HR saapuu Suomeen kahden viikon visiitille. Ensimmäisiä koeajoja on kuitenkin odotettava pitkälle syksyyn.

Toyotan uusi urbaani crossover C-HR nähdään Suomessa ensi kertaa Flow-festivaaleilla. Hipsterihulina käynnistyy Helsingissä jo tänään ja maahantuojan mukaan tapahtuman kiinnostavin autouutuuskin on nähtävissä festivaalin ajan 12.–14.8.2016.

Tällä kertaa esillepanoon on satsattu totuttua enemmän. Tässä ensiesittelyssä ei pönötä pelkkä auto korokkeella, vaan festivaalivieraat voivat ottaa itsestään C-HR:n vierellä selfie-kuvan maailman suurimman, 17-metrisen selfie-kepin mahdollistamana. Pähkähullua kenties, mutta Toyotan maahantuonnin mukaan täyttä totta.

Toyota C-HR

C-HR uuteen segmenttiin

Oman näkemyksensä mukaan Toyota astuu uutuusmallinsa kanssa täysin uuteen segmenttiin. Viisiovinen C-HR (Coupé High-Rider) on suunniteltu erottumaan selkeästi aiemmasta Toyota-mallistosta ja valmistajansa mukaan myös muista C-segmentin crossover-malleista. Tämän auton toteutuksessa konservatiivisena pidetty Toyota esittelee totuttua suurempaa tyylillistä vapautta ja teknistä luovuutta. Valmistajan mukaan ratkaisuun on päädytty huomiota herättävän muotoilun sekä nautinnollisten ajo-ominaisuuksien aikaansaamiseksi.

Toyota C-HR

Paitsi ulko- ja sisädesigninsa, myös teknisten ratkaisujensa osalta C-HR:n kerrotaan edustavan Toyotan terävintä osaamista. Alustarakenne pohjautuu uuteen TNGA-toteutukseen (Toyota New Global Architecture). Se mahdollistaa aiempaa vapaamman muotoilun ja tilankäytön lisäksi turvallisuuden ja ajo-ominaisuuksien korkean tason. Voimanlähteeksi on valittavissa Toyotan uusin hybriditekniikka tai 1,2 litran bensiiniturbomoottori, jonka yhteyteen on saatavilla myös neliveto.

C-HR ja 17 metrin selfiekeppi

Ajamaan tätä uutuutta ei Suomessa vielä pääse, sillä C-HR viedään ensin Flow-festivaaliyleisön hämmästeltäväksi. ”Huippuviileäksi” kehutussa tapahtumassa auto parkkeerataan Super-Selfie-Stick -korokkeelle. Pelkkien kaihoisien katseiden sijaan yleisöllä on mahdollisuus kuvauttaa itsensä auton vieressä täysin uudella tavalla. Koska festivaaliyleisölle ei voida väenpaljouden vuoksi sallia omien selfie-keppien käyttöä, kuittaa C-HR asian maailmanennätystyyliin: auton eteen on Toyotan maahantuonnin mukaan pystytetty peräti 17-metrinen selfiekeppi, jonka päähän viritettyyn noin 4-metriä leveään älypuhelinelementtiin on asennettu kelpo jälkeä tallentava kamera. Festivaalin aikana taltioidut kuvat ovat nähtävissä selfiekepin omilla verkkosivuilla.

Kahden viikon kiertue luvassa

Toyota C-HR on maahantuojansa mukaan herättänyt jo ennakkoon mielenkiintoa myös muualla, joten hipsterien lisäksi uutuutta on tarkoitus esitellä myös autoilevalle kansalle Helsingin ulkopuolella.  Siksi Suomeen vierailulle saatu C-HR -yksilö tekee kaksiviikkoisen kiertueen merkin jälleenmyyjäliikkeissä ympäri Suomea.

Toyota C-HR

Suomessa C-HR:n hinnat julkaistaan syyskuussa. Samalla käynnistyy myös myynti. Ensimmäiset koeajoautot saapuvat maahan marraskuun lopulla.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat