Ferrari GTC4 Lusso

Ajoneuvot Uutinen 9.2.2016

Ferrari GTC4Lusso – Maranellon arkiauto

Maranellon käsitys nelivetoisesta käyttöautosta poikkeaa hiukan valtavirrasta.

Ferrarin nelivetoisesta FF:stä jatkokehitetty GTC4Lusso on yhtiön tuleva 2+2 -paikkainen niin sanottu grand tourer, eli leipäautomaisen perän tarkoitus on tarjota riittävästi tilaa matkatavaroille viikonloppureissuilla Eurooppaan. Merkille uskollisesti ajoelämyksen tosin luvataan olevan kunnossa myös radalla. Nimellä yhtiö on tavoitellut 330 GTC:n ja 250 GT Berlinetta Lusson yhdistelmää, viitaten suorituskyvyn ja mukavuuden yhdistelmään. Tavoitteena onkin ollut tehdä sangen pätevä arkiauto. Yhtiö ylpeilee, että joustavasti arkielämää ja urheilullisuutta yhdistänyt FF toi yhtiölle uutta, nuorempaa asiakaskuntaa, jotka myös ajoivat Ferrareitaan kolmanneksen muita enemmän.

Ferrari_GTC4_Lusso_2016_2

GTC4Lusson suurin tekninen oivallus on Ferrarin erikoisen 4RM Evo -nelivedon uudistettu 4RM-S-versio, joka tuo nelivedon yhteyteen myös nelipyöräohjauksen. Patentoitu järjestelmä yhdessä elektronisen tasauspyörästön ja uusien SCM-E iskunvaimentimien kanssa lupaileekin, että GTC4Lusso löytää keinot vääntönsä hyödyntämiseksi jopa lumella tai muilla liukkailla pinnoilla. Ferrarin hallittujen luistojen Side Slip Control -järjestelmä on päivitetty uusimpaan 4.0-versioon niitä hetkiä varten, kun tilanne sallii railakkaamman menon.

Voimaa Ferrarin 12-sylinterinen moottori tuottaa 690 hevosvoimaa (507 kW) riemastuttavalla 8 000 minuuttikierroksen lukemalla. Suurin vääntö on 697 newtonmetriä 5 750 kierroksen kohdalla, mutta väännöstä 80 prosenttia on käytettävissä jo 1 750 kierroksesta alkaen. Moottorin puristussuhde on sangen kunnioitettava 13,5:1. Tehopainosuhteeksi ilmoitetaan 2,6 kiloa per hevosvoima, joten kiihdytyskaistojen ei pitäisi loppua kesken. 0–100km/h taittuu Ferrarin matka-autolta 3,4 sekunnissa. Ferrari lupailee myös äänipuolen olevan vähintäänkin kunnossa.

Ferrari_GTC4_Lusso_2016_5

Ferrari FF:n shooting brake -tyyppistä muotoilua on hiottu edelleen. Esteettisen virtaviivaistamisen lisäksi myös aerodynamiikkaa on hiottu, joten auton pitäisi olla ilmanvastukseltaan selvästi edeltäjäänsä parempi. Muotoilusta vastaa nyt Ferrarin oma Ferrari Design, edeltävän FF:n ollessa muotoilutalo Pininfarinan käsialaa. Huippunopeutta sulavalle muodolle luvataan 335 kilometriä tunnissa.

Ferrari_GTC4_Lusso_2016_4

 

Myös sisätilat ovat ottaneet melkoisen harppauksen eteenpäin Ferrarin uuden Dual Cockpit -konseptin muodossa. Siistitty keskikonsoli on siirtynyt kosketusnäyttöaikaan kymmentuumaisen ruudun turvin. Uusi ohjauspyörä on aiempaa pienempi, kiitos kehittyneen turvatyynyteknologian. Ajamiseen liittyviä kontrolleja on niitäkin viritetty paremman ergonomian saavuttamiseksi.

Ferrari_GTC4_Lusso_2016_1

Virallisesti Ferrari GTC4Lusso esitellään Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä kuukauden päästä.

Lähde ja kuvat: Ferrari

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat