Ajoneuvot | Uutinen | 1.5.2018

Ford Mondeo mietityttää: mitä faceliftin jälkeen?

Ford Mondeo on ilmeisesti vihdoin saamassa odotetun faceliftinsä, mutta suosikkisedanin tulevaisuus mietityttää.

Jaa artikkeli

Fordin viime viikolla julkistama päätös lopettaa tavallisiin henkilöautoihin panostaminen Pohjois-Amerikassa ei toistaiseksi ole uhka esimerkiksi Euroopassa nähtävälle Mondeolle, yhtiö selvensi.

On kuitenkin selvää, että Mondeon rinnakkaismalli Fusionin (kuvassa) hiljattainen poistuminen Yhdysvaltain markkinoilta vaikeuttaa automallin asemaa myös Euroopassa.
– On vaikeampi oikeuttaa Mondeon jatkumista. Sen myynti Euroopassa on hitaampaa kuin aiemmin, jos vertaa vaikka vuosikymmenen takaiseen, kommentoi IHS Markitin pääanalyytikko Ian Fletcher Automotive News Europelle.

Koko Euroopan alueella Mondeo on myyntitilaistoissa neljäntenä Volkswagen Passatin, Škoda Superbin ja Opel Insignian takana. Mondeon myynti laski ensimmäisellä vuosineljänneksellä 17%, heijastellen yleistä katumaasturibuumia, jossa perinteiset sedanit ja farmarit vaihtuvat crossovereihin ja katumaastureihin.

Viime vuoden puolella Ford varoitti alihankkijoitaan, että Mondeon valmistus siirtyisi Kiinaan. Keskikoon sedanit ovat suosittuja Kiinassa, joten siellä valmistettua Mondeota voitaisiin tuoda Euroopan hiipuvan kysynnän tarpeisiin. Ford on kuitenkin kieltänyt, että se olisi siirtämässä mallin valmistusta pois Espanjan Valenciasta. Valmistajan mukaan se on tuomassa Mondeoon hartaasti odotetun faceliftin ja koko joukon päivityksiä tänä vuonna, sisältäen muun muassa hybridijärjestelmän parannuksia.

– Luulen, että Fordin täytyy kysyä itseltään on: kaipaisivatko asiakkaat sitä [Mondeota] ja voisivatko he siirtyä niihin malleihin, jotka on korvamerkitty Yhdysvaltain markkinoille, Fletcher pohti.

– Mondeon, Insignian ja Superbin kaltaisten mallien tulevaisuus saattaa riippua paljonkin Kiinan kysynnästä, visioi puolestaan JATO Dynamicsin analyytikko Felipe Munoz.

Lähteet: Automotive News, AutoExpress Kuva: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu