Ford Valencia laadunvalvonta

Ajoneuvot 7.12.2016

Ford: viallisia osia syötetään tuotantoon tarkoituksella

Fordin jättimäisellä tehtaalla osa henkilöstöstä syöttää tuotantoon vääriä ja viallisia osia. Sabotaasin sijaan kyse on laatudunvalvonnan kohentamisesta.

Fordin jättimäisellä kokoonpanotehtaalla Espanjan Valenciassa tehtaan oma henkilökunta heittää kapuloita tuotannon rattaisiin. Vääriä ja viallisia osia ujutetaan huomaamattomasti vääriin paikkoihin tuotannon eri vaiheessa. Kyseessä on tietoinen toiminta, mutta tarkoitus ei ole tehdä haittaa, vaikka siltä vahvasti vaikuttaakin.

Fordin mukaan tehtaalla tapahtuvat tihutyöt ovat osa kokoonpanolinjan laadunvarmistusta. Yksi työntekijä ujuttaa tuotantolinjalle vääriä osia, mutta viallisten osien käräyttäminen ei jää työtoverien vastuulle. Tehtaalla on käytössä alan ensimmäinen digitaalinen laadunvalvontakamera, joka tallentaa, tarkistaa ja jäljittää kaikki tehtaalla käytettävät auton osat.

24 miljardia kuvaa vuodessa

Valvottavaa riittää, sillä Valenciassa Ford valmistaa vuosittain 400 000:n ajoneuvon lisäksi 330 000 moottoria. Valmistettavat moottorit ovat Ecoboost-mallistoa ja kooltaan 2,0 ja 2,3 litraa.

Modernin tehtaan tuoterepertuaariin kuuluu Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, Galaxy, S-MAX and Transit Connect ja Tourneo Connect. Kahden viikon valvontajaksossa laatua tarkkaileva kamera nakuttaa miljardi kuvaa.

Lähde ja kuva: Ford

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat