tori autot – Käytetty erikoisuus – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Ajoneuvot Käytetyt erikoisuudet 31.1.2022

Käytetyt erikoisuudet – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab on massiivinen avolava hulppein voimavaroin. Lähes uudessa autossa on myös moderni varustelu.

Valtteri-myrsky on jo ohi, mutta lunta on tulossa lisää. Suomalaisen mielestä väärän sään sijaan on olemassa vain väärät vaatteet. Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab voisi tarjota sopivat pilkkihaalarit, jotta pieni pyry ei pääse piinaamaan.

Suuri avolava omaa äijäauton maineen. Tehokkaalla 5,7-litraisella V8-moottorilla varustettuna, sillä hätyytellään joka tapauksessa oman alueensa kuninkuusluokkaa.

tori autot – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Nimellä on jo varsin pitkä historia, joka on aina hieno asia autopiireissä.

Dodge Ram omaa jo pitkän historian, vaikka markkinointimies on nekin jo ehtinyt erottamaan. Ram on nykyään oma brändinsä eikä Dodge enää mahdu matkaan. Ensin mainitulta on jo esitelty muun muassa yli 700-hevosvoimainen Ram 1500 TRX.

Ramin ensimmäisenä sukupolvena pidetään vuonna 1981 esiteltyä mallia. Ram tarkoittaa suomeksi oinasta tai pässiä. Dodge palautti vuonna 1981 tuon keulakoristeen 1930- ja 40-luvuilta takaisin käyttöön.

tori autot – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Viides sukupolvi on otteeltaan varsin moderni, vaikka jotakin klassisen rujoa siitäkin yhä löytyy.

Tällä hetkellä eletään jo viidennessä sukupolvessa. Tässä välissä Dodge ja Ram ovat kuitenkin jatkaneet eri suuntiin.

Näiden nimien ero tapahtui itse asiassa jo 2010-luvulle tultaessa. Näin ollen tämän viikon Käytetty erikoisuus ei sekään oikeastaan olisi Dodge. Viittaamme siihen nyt kuitenkin samoin kuin myynti-ilmoituksessa on tehty.

tori autot – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Tuore Ram liikkuu 5,7-litraisen voimanlähteen turvin. Se on todella suuri auto.

Käytetty erikoisuus – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Tällä kertaa ei suunnata kovin käytettyyn, mutta erikoisuutta riittää kyllä. Vuosimallin 2022 Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab on käytännössä uusi. Mittarilukemaksi on kuitenkin merkitty 100 kilometriä, joten käyttöönotto on tehty.

Kyseessä on valtaisa möhkö. Kokonaispituutta on karusti pyöristäen 6 metriä. Omamassaa on pitkälti yli 2 tonnia, joissakin yksilöissä lähemmäs 3 tonnia.

tori autot – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Auto on käytännössä uusi, vaikka mittarilukema onkin 100 kilometriä. Istuimet ovat muuten paitsi lämmitetyt, myös jäähdytetyt.

Moottorina on amerikkalainen ylpeydenaihe, 5,7-litrainen puolipallon muotoisilla palotiloilla varustettu V8. Samat neljä kirjainta, Hemi, muuten esiteltiin Moottorin Käytetyt erikoisuudet -juttusarjassa Dodge Chargerin yhteydessä.

Tässä tapauksessa sen pitäisi tarjota noin 400 hevosvoimaa tehoa ja 560 newtonmetriä vääntöä. Voima välitetään automaattivaihteiston läpi kaikille neljälle pyörälle eikä maavarankaan pitäisi loppua aivan heti kesken.

tori autot – Dodge Ram 5.7 Hemi Crew Cab

Voimaa on rutkasti.

Laramie tarkoittaa varustelutasona keskitasoa. Palaamme vielä myöhemmin kattavammin siihen, mitä se sisältää.

Ulkokuoren puolella siihen lukeutuu muun muassa led-ajovalot. Auton muita ulkoisia tunnusmerkkejä ovat 22-tuumaiset kevytmetallivanteet, sähkösesti esiin taittuvat astinlaudat sekä panoraamakattoluukku. Värinä on luonnollisesti musta, mutta kyseessä on helmiäissävy.

Sisätilojen puolella tarjolla on varsin kattavasti nahkapintaa jäähdytetyin ja ilmastoiduin istuimin. Varusteluun kuuluu muun muassa avaimeton kulku, älypuhelimen langaton lataus, tietoviihdejärjestelmälle pystysuuntainen kosketusnäyttö ja monta muuta pientä asiaa. Tuoreessa autossa on modernit herkut.

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat