Ajoneuvot | Käytetyt erikoisuudet | 9.9.2019

Käytetyt erikoisuudet – Fiat 850 Coupe

Kevyt ja kaunis Fiat 850 Coupe tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon harrasteautoksi ja juuri nyt saattaa olla ostajan markkinat.

Jaa artikkeli

Vuonna 1968 markkinoille saatiin Fiat 850 Coupe kuvankauniine muotoineen. Itse Fiat 850 oli alkanut rullaamaan pitkin tuotantolinjaa kaksiovisena versiona neljä vuotta aiemmin. Myös muita korimalleja oli tarjolla Suomessa kasipuolikkaana tunnettuun Fiatiin, kuten avokattoinen Spider ja neliovinen pikkupakettiauto Familiare.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe takaa

Coupe on korimalleista siroin, mutta moottori on siinäkin mallimerkinnän mukaisesti pieni.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Käytetyt erikoisuudet –juttusarjassa käsitellään kasipuolikasta, mutta viimeksi kyseessä oli BMW:n 80-luvun lippulaiva. Kyseinen BMW 850i omaa V12 –moottorin ja oli uutena erittäin kallis, suuri ja tehokas automalli. Fiatin tapauksessa on kyse jostakin aivan muusta.

Kasipuolikas joutui täyttämään isoja, vai pitäisikö sanoa paremminkin pieniä, saappaita. Sen edeltäjä kun oli kulttimaineen saavuttanut Fiat 600. Edeltäjänsä tavoin kyseessä oli takamoottorinen, ja siten takavetoinen, pikkuauto.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe sivu

Fiat 850 Coupe oli tuotannossa 1965-1971.

Tällä kertaa olemme kuitenkin kiinnostuneita neljä vuotta ensiesittelyn jälkeen myyntiin tulleesta Coupesta, joka lainasi paljon hyvää kasipuolikkaasta ja paketoi sen entistä kauniimmin. Fiat 850 Coupe pysyi tuotannossa vuodesta 1965 vuoteen 1971.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe mittaristo

Käytetyn erikoisuuden mittarilukema on tällä kertaa kohtuullisen alhainen.

Käytetty erikoisuus – Fiat 850 Coupe

Loppupään Fiat 850 Coupe edustaa viikon Käytettynä erikoisuutena. Kyseinen yksilö on ensirekisteröity toukokuussa 1971 eli viimeisen vuonna, jona Coupe oli vielä tuotannossa. Auton mittarilukemaksi on ilmoitettu hyvin alhainen 77 324 kilometriä.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe ohjaamo

Italialaista tyylikkyyttä huokuvan kasipuolikkaan ylläpidosta on kerrottu ilahduttavasti jo myynti-ilmoituksessa.

Museorekisteröidyn kasipuolikkaan seuraava katsastus on myynti-ilmoituksen mukaan vuoden 2020 puolella. Saman tekstin mukaan autoa on huollettu jatkuvasti merkkikorjaamolla. Näin ollen oletamme auton olevan täysin ajokuntoinen.

Näitä korjauksia ja huoltoja on merkitty ilahduttavasti myös myynti-ilmoitukseen. Sen mukaan polttoaineputkistoa on uusittu polttoainepumpun kanssa 2015. Sähköjä ja maadoitusta on paranneltu vuotta aiemmin. Akku on uusittu vuonna 2012 ja lisäksi auton mukana toimitetaan varalle uusi vesipumppu ja kannentiiviste.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe istuimet

Musta verhoilu lienee vinyyliä, vaikka myös nahka on teoriassa täysin mahdollien verhoilumateriaali.

Hienoltahan tämä yksilö kuvien perusteella näyttää. Sinapinkeltaisen ja oranssin välimaastossa taiteileva väri kuvastaa hienosti 1970-luvun henkeä. Siihen istuu täydellisesti musta verhoilu, jonka pintamateriaalina lienee vinyyli, vaikka nahka on toki mahdollisuus.

Auton takaosassa sijaitseva nelisylinterinen rivimoottori on tilavuudeltaan suurin piirtein auton mallimerkinnän mukainen. Noin 50 hevosvoimaa ei ole paljon, mutta sillä liikutellaan kevyttä vain noin 700 kilogrammaa painavaa autoa. Voima välitetään takapyörille nelipykäläisen synkronoidun manuaalivaihteiston kautta.

Tori.fi - Fiat 850 Coupe moottori

Nelisylinterinen vesijäähdytteinen moottori tuottaa noin 50 hevosvoimaa.

Mielenkiintoinen Fiat 850 Coupe -yksilö on myynnissä Valkeakoskella. Hintapyynti on kirjoitushetkellä 13 999 euroa – ehkäpä syksyn tullen voisi kysellä pientä alennusta. Ostaja on usein harrasteautojen tapauksessa vahvassa asemassa juuri ajokauden loppuessa.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu