Alfa Romeo Stelvio Nürburgring

Ajoneuvot Uutinen 9.10.2017

Kiireinen katumaasturi Alfa Romeo Stelvio Nürburgring-ennätykseen

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio säväytti naamioteipeissään kellottamalla legendaradan alle 8 minuutin.

Nürburgring ja sen vanha osuus Nordschleife ovat tunnetusti kovaa valuuttaa automallien keskinäisessä nokittelukisassa. Nyt hiukan erikoisesti italialaisvalmistaja on asettanut riman uuteen kärkitulokseen – katumaastureiden luokassa. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio on komean ja korkean uutuusmallin kuumin versio.

Stelvio Quadrifoglio on läheistä sukua erinomaiselle Giulia Quadrifogliolle, molempien saadessa vauhtinsa 2,9-litraisesta V6-bensaturbosta, joka ”ei missään tapauksessa ole sukua Ferrarin V8:lle”. Juoruista välittämättä raakaa suorituskykyä on tarjolla 510 hevosvoimaa ja 600 newtonmetriä vääntöä. Voima muutetaan liikkeeksi Q4-nelivedolla ja 8-vaihteisella automaatilla.

Alfa Romeo Stelvio Nürburgring

Harvemmin kilpaillussa katumaasturiluokassa Alfa Romeo Stelvio onnistui kuitenkin valmistajan mukaan parantamaan Nordschleife-ennätystä peräti 8 sekunnilla. Uusi aikaraja on 7 minuuttia 51,7 sekuntia. Aika ei välttämättä ole shokeeraava vain päiviä Porsche 911 GT2:n järisyttävän 6:47,30-kierrosajan jälkeen, mutta kookkaammalta, korkeammalta ja vähemmän tehokkaalta Stelvio Quadrifogliolta suoritus on silti erittäin kunnioitettava.

Alfa Romeolle ennätyksen tavoittelussa oli kyse siitä, että yhtiö halusi näyttää historiansa ensimmäisen katumaasturin olevan urheilullinen muiden malliensa tavoin. Ratissa nähtiin jälleen Fabio Francia, joka kellotti viime vuonna Alfa Romeo Giulia Quadrifoglion maailman nopeimmaksi nelioviseksi ajalla 7:32.

Mikäli heräsi kysymys miten Alfa Romeo Stelvio selviytyi haastavan saksalaisradan eri kohdista, voi kahvikuppinsa nauttia oheista ajovideota katsellen.

Lähde ja kuvat: Alfa Romeo

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat