Porsche 911 GT2 RS

Ajoneuvot Uutinen 30.9.2017

Turvavyöt kiinni kotistudiossakin: tältä näyttää Porschen ennätysajo Nürburgring Nordschleifella

Porsche 911 GT2 RS kiersi Nürburgring Norschleifen 6 minuuttiin 47,3 sekuntiin.

Jo 700 hevosvoiman huipputeho lupaa Porsche 911 GT2 RS:n olevan todella nopea. Auto on kaikkien aikojen voimakkain katukäyttöön suunniteltu 911-malli.

Nyt 911 GT2 RS on myös kaikkien aikojen nopein katuauto vaativalla Nürburgring Nordschleifen radalla. Porschen testikuljettaja Lars Kern kiersi 20,6 kilometrisen radan 6 minuuttiin ja 47,3 sekuntiin. Vertailun vuoksi hybridisuperauto 918 Spyder kiersi saman radan Marc Liebin ohjaksissa 6 minuuttiin 57 sekuntiin vuonna 2013. Edellinen ennätys oli keväällä Lamborghini Huracán LP 640 Performanten saavuttama 6 minuuttia 52,01 sekuntia. Lamborghinin ennätys nosti internetissä raivoisan keskustelun kierroksen aitoudesta: valmistajien ennätyksiä ei valvo kukaan, joten voimme vain luottaa rehellisyyteen. Läpinäkyvyyden takaamiseksi valtaosa valmistajista julkaisee ennätysajoista täysin editoimattomia videoita.

Tuore ennätysauto on Porsche 911 GT2 RS varustettuna Porschen Weissachin testikeskuksen mukaan nimetyllä varustepaketilla ja Porsche Motorsportin kilpaistuimella ja turvakaarilla. Auton renkaat olivat katulailliset Michelin Pilot Sport Cup 2:t.

Porschen GT-malleista vastaava kehitysjohtaja Andreas Preuninger kertoo yhtiön tiedotteessa kahden kuljettajan saavuttaneen kahdella eri autolla viisi kertaa alle 6 minuutin ja 50 sekunnin kierrosajan, joten onnenkantamoisesta ennätyksessä ei ollut kyse.

Ennätyskierroksen keskinopeus kohosi 184,11 kilometriin tunnissa. Kapealla, kuoppaisella ja mäkisellä Nürburgringillä se on aikamoista kyytiä.

Lähde ja video: Porsche

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat