Kia Sorento

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2020 17.2.2020

Kiusottelun päätepiste: tältä näyttää neljännen sukupoven Kia Sorento

Kia paljasti tuoreimman Sorento-katumaasturin ilmeen.

Kia ehti paljastella uutta Sorentoa jo kahteen otteeseen, joista tosin uutisoimme vasta jälkimmäiset hahmotelmatkuvat, joista pystyi jo tulkitsemaan auton muotoja.

Ken tietää kuinka suuren katumaasturin ulkonäköpaljastukseen liittyvät vihjailut vetoavat, mutta Geneven autonäyttelyyn kaavaillun paljastuksen sijaan korealaisyhtiö päätti julkaista uutuuden ulkokuvat jo tänään.

Uusi Sorento jatkaa yhtiön uutta kulmikkaampaa maskityyliä, ja perästäkin löytää uusia voimakkaampia linjoja. Sorento näyttääkin melkoisesti edeltäjiään aggressiivisemmalta, kenties amerikkalaisemmaltakin.

Kia Sorento

Venynyt lippulaiva

Kia Sorento on myös venynyt: ylitysten kerrotaan kutistuneen edessä ja takana, mutta vastaavasti akseliväli on venynyt sitäkin enemmän. Myös A-pilareita on tuotu 30 millimetriä taaksepäin. Muutosta valmistaja kuvailee aikamme trendisanalla: sivuprofiili on aiempaa dynaamisempi.

Sorenton kerrotaan olevan valmistajan globaali lippulaiva. Komealta kuulostava titteli on sikäli nerokas, että se jättää tilaa yläpuolelle Yhdysvaltojen markkinoilla myytävälle Kia Telluridelle, Kioista kaikkein suurimmalle ja varmasti monen mielestä kauneimmallekin.

Lisää Kia Sorentosta valmistaja lupaa 3. maaliskuuta Geneven autonäyttelyssä. Saa nähdä joutuuko tällä kertaa odottamaan oikeasti näin pitkään, vai lähettääkö malttamaton valmistaja taas lisää materiaalia?

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat