Husqvarna Vitpilen 701

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 15.6.2018

Koeajo: Husqvarna Vitpilen 701 – yllättää isommat

Yksisylinterinen, kevyt, laadukkaat jarrut ja jousitus. Husqvarna Vitpilen 701 on merkin arvojen mukaisesti suunniteltu premium-luokan sporttipyörä. Hyvää: reilu mitoitus, persoonallinen ulkonäkö, suorituskyky. Huonoa: ajoasento väsyttää ranteita kaupunkiajossa, mittariston luettavuus.

Tehon suhde painoon on tärkeämpi kuin pelkkä suuri huipputeho. Husqvarnalla tämä on pidetty visusti mielessä, kun yksisylinterisen 700-kuutioisen moottorin ympärille on suunniteltu urheilullinen katumoottoripyörä. Vitpilen 701 on samalla Husqvarnan paluu pitkän tauon jälkeen katupyörämarkkinoille.

mp18 uutuus Husqvarna Vitpilen 701

Mutkateille suunniteltu

Kaupunkiajoon Vitpilenin ajoasento on turhan nojaava, jolloin ranteet puutuvat. Yksisylinterinen korkeaviritteinen moottorikaan ei ole parhaimmillaan, jos joutuu matelemaan ruuhkissa tyhjäkäyntikierrosten tuntumassa.

Kun mutkatie aukeaa ja kaasun saa kääntää on-asentoon, näyttää Vitpilen parhaat puolensa. Tankattuna vain 166-kiloinen paholainen nielee mutkia huimalla nopeudella. Istuinkorkeudeltaan Vitpilen on isojen kyykkypyörien luokkaa, joten isokokoinenkin kuljettaja tuntee olonsa kotoisaksi. Laadukas jousitus ja tehokkaat jarrut vain parantavat tilannetta. Kuljettaja huomaakin mutka toisensa jälkeen, että ennen mutkaa tuli jarrutettua liikaa ja kaarteeseen voisi mennä huomattavasti kovempaa sisään.

Husqvarna Vitpilen 701

75 hevosvoiman huipputeho tarjoaa räväkkää kiihtyvyyttä noin 160 kilometrin tuntinopeuteen asti, sen yläpuolella meno rauhoittuu selvästi. Keveyden ansiosta uudella Husqvarnalla pystyy näyttämään perävaloja selvästi tehokkaammille, mutta samalla painavammille moottoripyörille.

KTM-sukulaisuus häivytetty

Husqvarnan lähisukulaisuus KTM:ään näkyy siinä, että moottori ja runko perustuvat KTM 690 Dukessa käytettyihin komponentteihin. Ulkomuoto on kuitenkin kokonaan Husqvarnan käsialaa, jopa siinä määrin että rungon ja moottorin alkuperää ei helposti tunnista.

Husqvarna Vitpilen 701

Husqvarnan brändille sopivaan tapaan viimeistelyn taso on korkea ja yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja. Urheilullisen ajotyylin helpottamiseksi moottori on varustettu sekä ylös- että alaspäin toimivalla vaihdeavustimella. Viimeistelyn korkeasta tasosta kertovat muun muassa täysin välyksetön vaihdevipu sekä tankin korkin suojalippa, jonka sisäpuolella oleva lieriö vastaa tarkasti lukkopesän ympärillä olevaan O-rengastiivisteeseen estäen pölyn ja kosteuden pääsyn lukkopesään.

Husqvarnan edustajat ovat vaatimattomia kertoessaan Vitpilenin olevan urbaanin motoristin valinta. Mikään hipsteripyörä ja pelkkä rantabulevardin näyttäytymispyörä kyseessä ei ole, vaikka se niihinkin tarkoituksiin hyvin sopii. Mutkatiellä Husqvarna näyttää todellisen luonteensa – monelle myös perävalonsa.

Lisätietoja: www.husqvarna-motorcycles.com/vitpilen-701

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Husqvarna

Kaikki koeajot

Uusimmat