Maxus Euniq 6 Grand SUV

Ajoneuvot Esittely 10.2.2022

Koeistuttu: suuri kiinalainen Maxus Euniq 6 Grand SUV täyssähköauto alle 50 000 euroa

Uusi täyssähköinen Maxus Euniq 6 Grand SUV kaartaa Kiinasta kilpailtuun kokoluokkaan. Pääsimme istumaan isoon autoon.

Hinnat ja tiedot olivat jo selvillä, mutta virallisemman lanseerauksen yhteydessä pääsimme myös istumaan autoon sisään. Viralliset koeajot oottavat vielä arviolta maaliskuun puolelle, mutta Maxus Euniq 6 Grand SUV on jo tilattavissa.

Maxus Euniq 6 Grand SUV

Kyseessä on täyssähköinen alle 50 000 euron hintainen suosittuun keskikokoisten SUV-mallien luokkaan kampeava kiinalaisuutuus. Maahantuojan mukaan 4735 millimetriä pitkä uutuus on jopa 15 senttimetriä saman hintaluokan sähköautoja pidempi. Moottori on esitellyt mallin jo kattavasti teknisten tietojen ja hinnan osalta, joten tarkempi kertaus ei liene tarpeen.

Merkki on edelleen verrattain tuore tuttavuus markkinoillamme, vaikka tila-auto Maxus Euniq 5 onkin ehtinyt jo viettää lähes vuoden päivät maassamme. Pakettiautopuolella Moottori on ehtinyt niin ikään koeajaa sekä Maxus e-Deliver 3 että Maxus e-Deliver 9 -mallit.

Maxus Euniq 6 Grand SUV

Tilaa luvataan ja löytyy

Autoon on varsin helppo kulkea, sillä sähköautoksi kynnyslista on jopa kapea. Kuljettajan ergonomiasta sen sijaan voi napista hieman.

Ohjauspyörästä puuttuu etäisyyssäätö ja kuljettajan istuimesta istuinosan kallistuksensäätö. Keskimittaiselle ajoasento osuu kyllä kohdalleen, mutta jollakin toisella voi olla haastavampaa. Tämä lienee syytä jokaisen itse kokeilla.

Tilaa on hienosti, ei sitä turhaan ole kehuttu. Takana reisitukea ei ole taaskaan liikaa, mutta jalkatilaa suorastaan hulppeasti. Jalat saa myös pitkälle etupenkin alle auttamaan mainittua reisitukea.

Maxus Euniq 6 Grand SUV

Tavaratila on suuri lukuarvojen lupausten mukaisesti. Välipohjan alla on valtavasti lisätilaa, kuten kuvasta näkyy.

Tuo välipohja on poistettavissa, mutta vaatii velcrojen repimisen käytännössä takapenkit laskemalla. Lisäksi sitä pidetään ylhäällä poikkituen avulla, joka on irrotettavissa erikseen.

Maxus Euniq 6 Grand SUV

Merkin eräs erottautumistekijä on malliston yksinkertaisuus. Tästäkin tuotteesta on vain yksi hinta ja varustetaso. Ainoat saatavilla olevat lisävarusteet ovat metalliväri ja latauskaapeli.

Perushintaiseksi tuotteeksi vakiovarustelu on kieltämättä kattava. Digimittaristo ja suuri tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö ovat tänä päivänä jo lähes oletuksia tässä hintaluokassa.

Tietoviihdejärjestelmään saa liitettyä älypuhelimen Apple CarPlayn avulla, mutta Android-käyttäjille on olemassa jonkinlainen vaihtoehtoinen järjestelmä. Android Auto ei siis kuulu tuen piiriin. Puhelimen lataus on mahdollista langattomasti.

Samoin varusteluun kuuluu automaattinen kaksialueinen automaatti-ilmastointi ja tunnelmavalaistus, joista jälkimmäinen tarjoaa 64 vaihtoehtoa. Myös mukautuva vakionopeudensäädin ja sähkötoiminen takaluukku kuuluvat pakettiin – luukku muuten avataan takalasinpyyhkijän alta.

Auton listahinta on 49 375 euroa ja autoetu on saatavilla alkaen 575 euroa/kk. Takuuta kuuluu 5 vuotta/100tkm ja henkilöautojen osalta akkutakuu on 8 vuotta/200tkm.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Maxus

Kaikki koeajot

Uusimmat