Hopium Machina Vision vety polttokenno sähkö konsepti Pariisi autonäyttely

Ajoneuvot Autonäyttely Konsepti Pariisi 2022 Vety 24.10.2022

L’hydrogène – Hopium Machina on toinen Pariisin vetykonsepteista

Hopium Machina visioi pitkänhuiskean vetykäyttöisen luksusauton vaihtoehtona akkupohjaisille sähköautoille.

Suurten ranskalaisvalmistajien lisäksi Pariisissa nähtiin peräti kaksi ranskalaista vety-startuppia. Toinen niistä on Hopium, jonka pitkänhuiskea luksuspuikula on melko tyypillinen tähän hetkeen. Hopium Machina Vision sisältää kuitenkin osuvaakin ajattelua.

Hopium Machina Vision vety polttokenno sähkö konsepti Pariisi autonäyttely

Auton toimintamatkaksi täydellä tankilla vetyä kerrotaan noin 1 000 kilometriä, kiitos 700 barin vetysäiliöiden, ja tankkaamiseen pitäisi kulua vain kolmisen minuuttia. Machinan hinta on 120 000 euroa, joten vety on autolle hyvä erottautumiskeino Mercedes EQS:n ja Porsche Taycanin kaltaisia kilpailijoita vastaan. Tehoa autossa on riittävät 386 kW (520 hv) ja 0–100 km/h onnistuu alle viiden sekunnin. Vetypolttokennolta sähkö välivarastoidaan ”minimikokoisiin” akkuihin.

Hopium Machina Vision vety polttokenno sähkö konsepti Pariisi autonäyttely

Ainakin konseptimuodossa Hopium Machina lupailee istumapaikkoja neljälle, joskin auto saapuu myöhemmin tuotantopainoksena. Istuinten muoto tuo mieleen tieteiselokuvat. Sisustan muista yksityiskohdista mainittakoon koko kojelaudan levyinen tietoviihdejärjestelmä ja Hopiumin suunnittelema haptinen keskikonsoli kosketusnäytön lisäksi.

Hopium Machina Vision vety polttokenno sähkö konsepti Pariisi autonäyttely

Hopiumin ajatuksena on päästä rakentamaan Machinaa vuonna 2025 Normandiaan avattavassa tehtaassa. Kieltämättä fiksusti startup haluaa myös löytää auton materiaalit Euroopasta, jotta materiaaleja ei tarvitsisi kuljettaa pitkien matkojen (ja hiilidioksidijälkien) päästä.

Vety on selvästi nosteessa Ranskassa ja Saksassa, ja Hopium yrittää käyttää sitä erottautumistekijänä akkupohjaisiin sähköautoihin verrattuna. Tavoitteena on päästä 120 miljoonaa euroa voitolle vuonna 2025 ja vaatimattomasti miljardin euron tahtiin jo 2030. Jäämme odottamaan.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Aake Kinnunen ja Hopium

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hopium

Kaikki koeajot

Uusimmat