Mercedes-Benz A-sarjan uutuudet: porrasperä ja kuuma A 35

Ajoneuvot Esittely Pariisi 2018 3.10.2018

Mercedes-Benz A-sarjan uutuudet: porrasperä ja kuuma A 35

Pariisin autonäyttelyssä esitelty porrasperäinen uusi A-sarja on suunnattu tavaratilaa kaipaaville. A 35 puolestaan panostaa toisen reissun ajamiseen.

Mercedes-Benzin uutuudet Pariisin autonäyttelyssä keskittyivät pääosin uuden A-sarjan ympärille. Uusi B-sarja kokoaa A-sarjan temput tila-auton muotoon, ollen ikään kuin A-sarjan farmarimalli.

Mercedes-Benz A-sarjan uutuudet: porrasperä ja kuuma A 35

Mercedes-Benz A-sarjan porrasperä nähtiin ensin Kiinassa pitkänä L-versiona, mutta nyt sedan on saapunut myös Eurooppaan. 420 litran tavaratila tarjoaa enemmän kuljetusvaihtoehtoja A-sarjan sisällä. Varsinainen takakontti istuu mainiosti mallin linjoihin ja samalla uutukainen on jopa pystyperää ja CLA Coupéta aerodynaamisempi. Takaistuimen tiloissa ja muodossa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Poikkeuksen muodostaa laskeva kattolinja, joka nipistää palan takapenkkiläisten pääntilasta.

Jos kuitenkin ajatusmaailmaan soveltuu paremmin kahden reissun tekeminen, nähtiin Pariisissa myös Mercedes-AMG:n aloittelumalli A 35. Kun edellisen mallipolven A 45 karkasi jo lähemmäs 400 hevosvoimaa, jäi 300 hevosvoiman kulmille kokonainen autosegmentti Golf R:stä alkaen. Niinpä 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori on viritetty 306 hevosvoimaan, jonka turvin kiihdytys nollasta sataan taittuu 4,7 sekunnissa.

Sisustassa selkeintä uutta ovat luonnollisesti sportti-istuimet sekä uusi AMG-ohjauspyörä. Näiden lisäksi myös MBUX-järjestelmän kerrotaan oppineen uusia ominaisuuksia rata-ajoa varten.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat