Mercedes-Benz CLA

Ajoneuvot Uutinen 8.1.2019

Mercedes-Benz CLA paljastetaan tänään illalla – kuvat levisivät jo nettiin

Minkä kerran nettiin laittaa, se myös netissä pysyy: näin kävi Mercedes-Benz CLA:lle.

Tänään ilta yhdeltätoista Las Vegasin CES-elektroniikkamessuilla alkavan Mercedes-Benzin lehdistötilaisuuden yksi päätähdistä on uusi CLA-malli, eli A-sarjan näyttävälinjaisempi neliovinen painos.

Oho?

Mercedes-Benz CLA

Iltaan asti uutuuden linjoja ei tarvitse jännittää, sillä ilmeisesti joku painoi enteriä hieman liian ajoissa: yhdysvaltalaissivusto Jalopnik.com julkaisi jo joukon kuvia, jotka näyttävät stuttgartilaismerkin virallisilta lehdistökuvilta. Jalopnik lähteyttää kuvat australialaiselle Redline-sivustolle, joka kuitenkin on jo ehtinyt poistaa uutisensa. Joku taisi saada kipakan puhelun Stuttgartista?

Erot pieniä, mutta merkittäivä

Niin tai näin, levinneissä kuvissa esiintyy hillityn näyttävälinjainen neliovinen. Auton linjat vievät ajatukset heti A-sarjan sedan-painokseen, mutta kuvia vertaamalla CLA:sta löytää lopulta aika paljon eroja – ja todennäköisesti luonnossa ero kahden sisarmallin konservatiivisuuden ja näyttävyyden välillä vain korostuu.

Mercedes-Benz CLA

Uusi Mercedes-Benz CLA.

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz A-sarjan sedan.

Uudessa CLA:ssa huomio kiinnittyy heti auton valoihin, jotka keulassa ja perässä lainaavat paljon suuremmalta CLS-mallilta. Konepeltiin tehdyt hienovaraiset kyhmyt kertovat nekin, ettei nyt ole kyse ihan tavallisesta A-sarjasta.

Mercedes-Benz CLA

Lehdistökuvissa esiintyvän erikoismallin oranssit somisteet puskureissa, vanteissa ja sisustassa viittaavat erikoispainokseen, jonka myös kojelaudan Edition-teksti vahvistaa. Itse kojelauta on suoraa lainaa A-sarjasta, ja miksi ei olisi: jo A-malliston sisällä ilmettä voi muokata suuresti varustevalinnoilla.

Mercedes-Benz CLA

Palaamme tarkemmin uuteen CLA-malliin teknisine tietoineen auton virallisen julkaisun jälkeen.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat