Ajoneuvot Uutinen 12.12.2014

Mercedes-Benzin möhköcoupé

GLE Coupé haastaa BMW X6:n.

Mieli tekee coupéa, sydän halajaa katumaasturia ja lompakko kestää. Siinä kolme tekijää, joilla BMW X6 valloittaa maailmaa. Mercedes-Benz pyrkii laittamaan kapuloita baijerilaisten rattaisiin uudella GLE Coupé –mallisarjalla.

Auton linjoista voi löytää uuden S-sarjan Coupén vaikutteita, mutta sen tyylikkyys herättänee keskustelua. Jos ajatus coupémaastoautosta ei vielä ole riittävä ylilyönti, voidaan peliin lyödä kirjaimet AMG. Toistaiseksi GLE Coupésta ei vielä ole täysveristä GLE63 AMG-muunnelmaa, vaan urheilullistettu GLE 450 AMG Coupé (367 hv).

Kyseessä on samalla Mercedes-Benzin pelinavaus AMG–sporttimalleihin, jotka sijoittuvat perusmallien ja täysiveristen AMG-versioiden välimaastoon. Hankala nimeäminen pyrkii luomaan kilpailijan Audin S-malleille, jotka ovat perus- ja RS-Audien välissä.

Huippumallin lisäksi GLE Coupésta tarjotaan hinnat alkaen -diesel 350 d (258 hv) sekä 400 4Matic bensaturbo (333 hv). Kaikki mallit ovat nelivetoisia. GLE:stä julkaistaan myös perinteisillä maasturilinjoilla piirretty versio, joka korvaa nykyisen ML-maasturin.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: valmistaja

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat