Päivän kuva

Ajoneuvot Uutinen 4.10.2017

Moottorin kuuden pikkuauton vertailu huipentui yllätysvoittajaan

Citroën C3:n, Ford Fiestan, Kia Rion, Nissan Micran, Seat Ibizan ja Toyota Yariksen vertailutesti vakuutti uusimpien pikkuautojen kyvykkyydestä. Kaikki uutuudet eivät silti ole erinomaisia.

Se oli selvää jo alkuvuodesta: tuoreimmat pikkuautot oli yksinkertaisesti saatava vertailuun. Puoli vuotta myöhemmin pääsimme koostamaan monipuolista joukkoa. Tästä luokasta löytyy kyvykkyyttä, värikkyyttä ja todellista rohkeutta.

Vertailuun valittiin kaikki vuoden 2017 uutuudet: Citroën C3, Ford Fiesta, Kia Rio, Nissan Micra ja Seat Ibiza. Kirittäjäksi otimme keväällä uudistetun Toyota Yariksen.

Kuuden auton joukosta löytyy jokaiselle jotakin: perinteistä pikkuautoa, makeaa ajettavuutta, monipuolista teknologiaa, hillittyä tyylikkyyttä ja kauan kaivattua mukavuutta.

Erinomaisia ja erilaisia

Vajaan kolmen viikon testaamisen jälkeen olimme vakuuttuneita. Parhaat pikkuautot ovat erinomaisia yleisautoja, joilla taittaa mieluusti pidempiäkin matkoja.

Iloisten yllätysten lisäksi vertailu paljasti suuria eroja. Kaikki uutuudet eivät suinkaan ole erinomaisia.

Testin edetessä kärkijoukosta erottui selkeä voittaja. Se on heikoimmillaankin tasaisen varma. Parhaimmillaan se rikkoo vakiintuneita käytäntöjä: se tarjoaa sympaattista mukavuutta, ei keinotekoista urheilullisuutta. Se on Citroën C3.

Vertailutesti on luettavissa 5.10.2017 ilmestyvässä Moottorin numerossa 10/2017.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat