Aston Martin Vantage

Ajoneuvot Uutinen 21.11.2017

Mr. Bond, autosi on nyt myynnissä – uusi Aston Martin Vantage mukailee DB10-elokuvatähteä

Uusi Aston Martin Vantage luottaa Mercedes-AMG:n voimavaroihin.

Aston Martin Vantage. Siinä varsin hieno ja historiaakin vilisevä mallinimi. Katseet ovat kuitenkin kaukana tulevaisuudessa, kun pidetty brittiläinen urheiluautotehdas paljastaa tuoreimman mallinsa.

Uusi Vantage edustaa Aston Martinin huokeampaa päätä, korvaten aiemman V8 Vantagen. Mistään harmaasta lamamallista ei kuitenkaan ole kyse: muodot ovat evoluutiota Bond-elokuva Spectreä tähdittäneestä DB10-konseptiautosta. Tehdas ylistää auton niukkoja ylityksiä ja vahvaa, muskulaarista muotokieltä. Sitä korostavat myös viirumaiset etu- ja takavalot.

Aston Martin Vantage

Konservatiivisuus löytyy historista, ja ensikuvissa esiintyvän auton värikin vitsailee ikoniselle British Racing Greenille. Sisätiloja hallitsevat terävät aggressiiviset linjat ja korkealle nostettu kylkilinja.

Aston Martin kertoo muodon olevan myös erittäin aerodynaaminen, ja myös pohjan suunnittelussa on huomioitu maaefektiä ja tehokasta jäähdytystä. 4465 millimetriä pitkänä ja peileittä 1942 milliä leveänä uutuus tarjoaa varsin kompaktin kokemuksen, eikä istumapaikkojakaan riitä kuin kahdelle nopeimmalle.

Aston Martin Vantage

Auton sydän on kauas etuakselin takapuolelle asennettu nelilitrainen tuplaturboahdettu V8-moottori. 510 hevosvoiman huipputeho ja 685 newtonmetrin vääntömomentti (2 000–5 000 rpm) antavat kuivapainoltaan 1530 kiloiselle autolle odotettavasti varsin mainion suorituskyvyn. Aston Martin ylistää moottorin äänimaailmaa – ja syystä. Käsityönä tehdyn V8:n kasaaja on todennäköisemmin Jürgen kuin James, sillä voimanlähde on Mercedes-AMG:n käsialaa. Samaa perusmoottoria hyödynnetään saksalaismerkin 63-malleissa sekä hieman muokattuna kuivasumppuvoideltuna GT-sarjan urheiluautoissa.

Mielenkiintoista kyllä, Aston Martin ei hyödynnä Mercedes-AMG:n omavalmisteista kuivakytkimistä automaattia tai GT-urheiluauton taka-akselille asennettua Getragin transakselia. Brittiautossa vaihteisto löytyy kyllä taka-akselin etupuolelta, mutta hirviömoottorin voimavarat välitetään hiilikuituisella akselilla ZF:n 8-portaiseen automaattiin.

Suorituskyvyksi luvataan 3,6 sekuntia sataseen ja huippunopeutta peräti 314 kilometriä tunnissa.

Aston Martin Vantage

Voimanhallintaa auttaa ensi kertaa Aston Martinissa hyödynnettävä sähkömekaaninen takatasauspyörästön luistonrajoitin. Sen ja moottorin, vaihteiston, ajonvakautuksen, torque vectoringin, sähköisen ohjaustehostuksen ja aktiivisen iskunvaimennuksen ohjaukset on yhdistetty toisiinsa, minkä kerrotaan auttavan järjestelmien yhteistyössä.

Aston Martin Vantage

Pinnan alta löytyvä perusrakenne on kehitelmä DB11-mallissa esitellystä alumiinirungosta. Tehdas kertoo painottaneensa erityisesti keveyttä ja jäykkyyttä, molemmat kriittisiä tarkalle ja ennakoitavalle ajettavuudelle.

Aston Martin Vantage

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat