Ajoneuvot Uutinen 10.7.2018

Nyt niitä tehdään: Mercedes-Benz A-sarjan tuotanto alkoi Valmet Automotivella

Uuden Mercedes-Benz -mallin tuotannon aloitus vaati aiempia pienempiä muutostöitä, mutta uusia työntekijöitä on palkattu 500.

Mercedes-Benzin uuden A-sarjan valmistusta Valmet Automotivella Uudessakaupungissa on hehkutettu jo pitkään, ja nyt se vihdoin tapahtuu. Valmet Automotive ilmoitti tänään aloittaneensa A-sarjan valmistuksen suunnitelman mukaisesti.

Uutta pikku-Mercedestä valmistetaan Uudenkaupungin lisäksi Saksan Rastattissa ja Unkarin Kecskemétissä.

Uudellekaupungin autotehdas kertoo uuden mallisarjan aloittamisen olleen muutoksiltaan aiempaa helpompi, tehtiinhän myös edeltävää A-sarjaa Valmet Automotiven tehtaalla. Yhtiö kertoo suurimpien muutostöiden kohdistuneen hitsaamoon, jossa robottien määrää nostettiin 223:een ja automaatioaste kohotettiin 95 prosenttiin.

– Vahvojen markkinaodotusten vuoksi olemme valmistautuneet uuden A-sarjan tuotantoon erittäin huolellisesti. Apunamme ovat kokemukset edellisestä A-sarjasta, ja tavoitteemme on varmistaa nopea tuotannon aloitus sekä korkeat tuotantovolyymit, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Valmet Automotive kertoo muutostöiden tähdänneen kapasiteettiin kahdelle automallille sekä parempaan ergonomiaan, työturvallisuuteen ja tuottavuuteen. Uuden A-sarjan valmistusta varten tehtaalle onkin palkattu noin 500 työntekijää.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat