Ajoneuvot | Uutinen | 31.3.2019

Onko autosi Instagramin suosikki? Yksi automalli somessa ylitse muiden

Tuttujen suosikkien lisäksi Instagram-starojen listalta löytyy muutama yllätys sekä muutama floppi.

Jaa artikkeli

Automallin somesuosiolla ei liene juuri suoraa merkitystä, mutta se toimii eräänlaisena osoituksena kuinka harrastettuja ja rakastettuja tietyt mallit ovat. Esimerkiksi Ford rakastaa muistuttaa siitä, että Mustang on paitsi rakastettu automalli, myös elokuvatähti ja suosituin automalli Facebookissa. Toisaalta nyt mitattujen Instagram-jakojen määrään vaikuttaa myös suora myyntimäärä, onhan auto tuolloin todennäköisemmin käyttäjien ulottuvilla. Kymmenien kappaleiden eksoottiset superautot eivät siis juhlikaan somessa.

Brittiläinen autovakuutusyhtiö Veygo suoritti tutkimuksen Instagram-jaoista laskemalla yhteen kaksi yleisintä automalliin liitettyä aihetunnistetta, esimerkiksi #q2 ja #audiq2. Listalta toki karsittiin joitain termejä niiden kaksoismerkitysten vuoksi (esim. #golf) ja brittitutkimuksena listalla on myös suosittu Vauxhallia ohi eittämättä suositumman Opelin.

Koostettu lista on kuitenkin mielenkiintoinen katsaus siihen, mitä Instagramin kiiltokuvamaailmassa näkyy. Listasimme samalla myös joitain automalleja, joiden omistajat voisivat välillä pitää meteliä ajokistaan.

Kaiken yläpuolella: Ford Mustang

Kyllä vain, Fordin poniauto hallitsee listaa ainoana kymmenen miljoonan tuolla puolen (11 947 872 jakoa). Mustangille olisi myös riittänyt voittoon pelkkä #mustang, joka tuntuu keräävän myös muuta autoaiheista keskustelua. Tulos on kuitenkin selvä: missä autoharrastus, siellä Mustang. Valmistajan puheet ikonista ja (some)suosituimmasta automallista eivät siis ole huuhaata.

Palkintosijoilla: Honda Civic ja Nissan GT-R

Heti Mustangin kannassa komealla yli seitsemän miljoonan jakoluvulla ovat Honda Civic (7 402 635 jakoa) ja Nissan GT-R (7 019 123).

View this post on Instagram

Finally Friday 🙏🙏🙏 ______________________________________________________________ ______________________________________________________________ Follow me @eastcoastfk8s 👈👈👈 @eastcoastfk8s 👈👈👈 @eastcoastfk8s 👈👈👈 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ #hondacivicturbo #rocketbunny #typer #stancefreaks #stancewhips #jdmgram #hondacivic #lowered #slammedenuff #hondaaccord #loweredlifestyle #subie001 #subieculture #slammedlife #speedhunters #vtec #carswithoutlimits #superstreet #cleanculture #jdmculture #8thgencivic #hellaflush #tunerevolution #civicsi #subieflow

A post shared by @ eastcoastfk8s on

Kaksikosta lievän yliotteen sai kuitenkin Honda Civic, jonka suosiota selittävät niin Type R -sporttimalli kuin mallin edelleen vahva asema tuunauskulttuurissa. Civicille apua löytyy varmasti myös sen myyntimääristä, sillä kyseessä on arkisin automalli koko kärkikympissä.

Kolmannelle sijalle heti Civicn kannassa yltää Nissan GT-R. Japanilaisvalmistajan superautolle somevetoapua löytyy aihetunnisteelta #gtr, joka kerää yhteen harrasteikoni Skyline GT-R:n eri mallipolvet, nykyisen GT-R:n ja muutamia irtopisteitä jopa Mercedes-AMG:n GT R:ltä. Pitkän elinkaarensa ansiosta myös nykyinen GT-R on saavuttanut vankan aseman tuunauspiireissä.

Kympin kärjessä: sporttiunelmia

4. BMW M3 (5 817 457)

5. Jeep Wrangler (5 137 019)

6. Chevrolet Camaro (4 686 969)

7. Chevrolet Corvette (3 963 740)

8. BMW M4 (3 432 052)

9. Lamborghini Aventador (3 083 336)

10. Audi R8 (2 900 314)

Harrastesuosio siivittää kärkikymmenikköön BMW:ltä niin M3:n kuin M4:n, joista mallimerkintänä merkittävästi nuorempi M4 on saavuttanut nopeasti merkittävän somesuosion. Samanhenkinen arkisporttien suosio siivittää myös Chevroletin mallikaksikon kymmenen suosituimman joukkoon.

Joukon mielenkiintoisin on Jeep Wrangler, joka edustaa yksin maastoautoja tällä listalla. MacGyverinkin suosima Jeep  on yhdellä läpileikkauksella automaailman panostus seikkailu- ja ulkoilugenreen.

Lamborghini Aventadorin menestys puolestaan kertoo, että ison Lamborghinin julistekelpoisuus ei ole viime vuosina vähentynyt. Samaa sukua on myös Audin superautoluokan kanssa flirttaileva R8.

Tavallisuuden voimaa: sijat 11.–30.

Pidemmälle edettäessä listassa alkavat erottua urheilu- ja harrasteautojen sijaan tavalliset automallit.

11. BMW M5
12. Subaru Impreza
13. Chevrolet Silverado
14. Lamborghini Huracán
15. Mini Cooper
16. Porsche Carrera
17. Porsche 911 (* hakusanat #carrera ja #porsche911 yhdistämällä sijoitus olisi 8.)
18. Honda Civic Type R
19. Audi A4 (Alkuperäisestä Veygon listauksesta puuttuva Ford F-150 olisi sijalla 19.)

20. Toyota Corolla
21. Vauxhall Corsa (sis. Opel Corsa)
22. Mazda MX-5
23. BMW M2
24. Audi S3
25. Volkswagen Golf
26. Audi A3
27. Audi A1
28. BMW i8
29. Fiat 500
30. Audi TTS

Valtavirran vierestä

Jos somesuosion sijaan kiinnostaa someharvinaisuus, ei hätää! Veygon taulukoista löytyy myös parrasvaloja vältteleviä automalleja. Jos omasta pihasta löytyy jokin listan ajoneuvoista, nyt voisi olla hyvä hetki jakaa autosta kuva. Vaihtoehtoisesti listaa voi hyödyntää autokaupoilla todellista hipsterkulkinetta etsiessään.

Mercedes-Benz R-sarja (603 jakoa)

Mercedeksen ruumisautoksi muotoiltu tilaihme ei ole mahtunut Instagramin neliöformaattiin kovinkaan usein. Brittitulos on saatu aihetunnisteella #mercedesrclass, mutta korrektimpi #mercedesbenzrclass on 67 osuman voimin vieläkin harvinaisempi.

Honda Accord (5 222)

Aihetunniste #hondaaccord ei varsinaisesti ole sytyttänyt Instaa liekkeihin. Syitä voi hakea vaikkapa siitä, että sedanit eivät ole muodissa ja Accordia ei myydä Euroopassa, mutta joka tapauksessa Accord on jäänyt somevuosien päähän Civicistä.

Volkswagen Sharan

Volkkarin tila-auto taipuu moneen rooliin, mutta somestaraksi Sharan on kelpuutettu vain 4 723 kertaa. VW ei ole ongelmansa kanssa aivan yksin, sillä esimerkiksi Ford S-Max on vain hiukan suositumpi 7 046 osumalla.

Lähde: Veygo Kuvat: Instagram

Jaa artikkeli

Keskustelu