Opel Corsa-e

Ajoneuvot Uutinen 27.5.2019

Pieni, sähköinen ja 330 km: uusi Opel Corsa-e aloittaa sähköversiolla

Uuteen sähköiseen Opel Corsa-e:hen luvataan hyvät varusteet, pirteää käsiteltävyyttä ja yli 300 kilometrin toimintamatka.

PSA-ryhmään liittynyt Opel kertoi aiemmin julkaisevansa uudesta CMP-pohjarakenteeseen perustuvasta kuudennen sukupolven Corsasta täyssähköversion vuonna 2020. Nyt Corsa-e:ksi nimetystä autosta on julkaistu lisätietoa auton kuvien vuodettua internetiin ennen aikojaan. Uusi Corsa jakaa perusrakenteensa Genevessä esitellyn Peugeot 208:n kanssa ja myös Corsasta nähdään perinteisempiä polttomoottoriversioita myöhemmin.

Opel Corsa-e

Alustavissa WLTP-mittauksissa Corsan 50 kilowattitunnin akun toimintamatkaksi on saatu 330 kilometriä, tosin valmistajan mukaan arvot saattavat poiketa virallisesta tyyppihyväksyntälukemasta. Akun takuu on kahdeksan vuotta ja sen luvataan latautuvan pikalatauspisteessä 80 prosenttiin puolessa tunnissa.

Opel Corsa-e

Autossa on kolme ajotilaa, jotka ovat tutut ja tyypilliset Eco, normaali ja Sport. Luonnollisesti Sport-ajotilassa Corsa-e reagoi herkemmin kaasuun ja Eco-tila pidentää auton toimintamatkaa. 100 kilowatin (136 hv) moottori tuottaa 260 newtonmetriä vääntöä. Suoritusarvojen valossa sähkö-Corsa kiihtyy nollasta 50 kilometrin tuntinopeuteen 2,8 sekunnissa ja nollasta 100 kilometrin tuntinopeuteen 8,1 sekunnissa.

Opel Corsa-e

Tarjolla monipuolisia varusteita

Corsa-e:n coupemainen katto on 48 millimetriä edeltävää mallia matalammalla, mutta sitä on kompensoitu laskemalla kuljettajan istuinkorkeutta 28 millimetriä matalammalle. Istuimet voi halutessaan valita nahkaisina. Auton matala painopisteen luvataan tekevän käsiteltävyydestä helpompaa ja hauskempaa. Mittaristo on nykytyyliin täysin digitaalinen.

Opel Corsa-e

Opel esittelee ensimmäisten autonvalmistajien joukossa pienten autojen segmentissä mukautuvat IntelliLux LED Matrix-ajovalot. Korkearesoluutiokameran ohjaamat led-elementit sopeuttavat valoja olosuhteiden mukaan. Uuden liikennemerkkejä lukevan etukameran luvataan lukevan nyt myös led-kylttejä. Vallitsevan nopeusrajoituksen näkee tuolloin kuljettajan näytöltä.

Opel Corsa-e

Uuden Corsan varustevalikoimaan kuuluu myös katvealueenvaroitin ja pysäköintiavustimia. Autoon on valittavissa joko Multimedia Navi -järjestelmä seitsemän tuumaisella näytöllä tai Multimedia Navi Pro -järjestelmä kymmenen tuumaisella näytöllä. Corsaan kuuluu myös Opel Connect -telematiikkapalvelu ja reaaliaikaista liikennetietoa kertova Live Navigation -toiminto.

Lähde ja kuvat: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat