Ajoneuvot | Moottoriurheilu | 13.10.2018

Pistejohto vai voittamattomuus? DTM-mestaruudesta kolmen kauppa

Saksan vakioautojen mestaruussarja DTM huipentuu huomenna: pistejohdossa olevat Paul di Resta ja Gary Paffett vaikuttavat altavastaajilta René Rastin kynsissä.

Jaa artikkeli

Saksan vakioautojen mestaruussarja DTM ei ehkä herätä samanlaista vastakaikua suomalaisissa kuin 1990-luvulla, jolloin Helsingin osakilpailun lisäksi myös kuljettajakaartista löytyi sinivalkoista väriä.

Pistejohto vai voittamattomuus? DTM-mestaruudesta kolmen kauppa

Kauden päättyminen näkyy tänä vuonna vitsikkäissä ja haikeissa jäähyväisissä, sillä Mercedes vetäytyy DTM:stä 30 vuoden putken päätteeksi. Toisaalta Aston Martin saapuu uutena valmistajana, joten tyhjäksi lähtöruudut tuskin jäävät kaudella 2019.

Pistejohto vai voittamattomuus? DTM-mestaruudesta kolmen kauppa

Tänä vuonna Hockenheimin finaalivikonloppuun lähtiessä suurin kysymys oli, mikä on tänä vuonna mestaruuden voittavan Mercedes-kuljettajan nimi. Paul di Restan lisäksi tittelissä oli vahvimmin kiinni Gary Paffett ja näytti, että hallitsevan mestarin, Audi-kuljettaja René Rastin eväät riittävät vain kolmanneksi mestaruustaistossa.

Lauantaina ajetun kauden toiseksi viimeisen lähdön jälkeen tuli selväksi, että Rast ei huijannut sanoessaan lehdistölle, että hän ei säästele mitään. Lopputuloksena oli hiuksianostattavaa kilvanajoa ja ennätyksellinen viides peräkkäinen voitto DTM:ssä. Hallitsija ei nähtävästi aio luopua kruunustaan helpolla. Lopulta Paffert hyytyi neljänneksi Robin Frijnin ja Timo Glockin taakse, di Resta jäi vieläkin taemmas.

Pistejohto vai voittamattomuus? DTM-mestaruudesta kolmen kauppa

Nauravainen Rast, vierellään Robin Frijn ja vitsikäs Timo Glock.

Kun vielä lauantain lehdistötilaisuudessakin Rastilla oli edelleen nauru herkässä, taitaa uusi kysymys kuulua: kumpi on parempi, pistejohto vai voittamattomuus? Sunnuntain ja koko kauden viimeisestä lähdöstä tulee siis taatusti jännittävää seurattavaa.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Audi, Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu