Ajoneuvot | 31.7.2019

Porsche Taycanin ennakkotilaukset ylittävät pian 911:n vuosituotannon

Syyskuun alussa julkistettava Porsche Taycan -sähköauto on löytämässä oman kolonsa saksalaisvalmistajan mallistosta. Analyytikkojen mukaan autolla on jo yli 30 000 ennakkotilausta.

Jaa artikkeli

Vaikka vertailu appelsiinien ja omenoiden välillä on älytöntä, kertovat uusimmat luvut jotain Porsche Taycanin ennakkotilauksista. Analytiikkayhtiö Evercore ISI:n mukaan Porschella on lähes 30 000 ennakkotilausta Taycanista ja saksalaisvalmistaja harkitsee vuosituotannon nostamista 40 000 autoon.

Vertailun vuoksi viime vuonna toimitettiin 35 600 kappaletta Porschen ikonista 911:tä. Hyvin käyvä ennakkokauppa lupaa hyvää Porschen täyssähköiselle tulokkaalle ja koko Volkswagen-ryhmän sähkövyörytykselle.

Saksalaisyhtiön arvioidaan hinnoittelevan Taycanin Cayennen ja Panameran välimaastoon. Sekä Cayenne että Panamera ovat olleet arvokkaita tuotteita nostamaan Porschen vuosituotanto täysin uusille luvuille pelkkien urheiluautojen jälkeen.

Alun perin Porschen arvioitiin tähtäävän noin 20 000 auton vuositahtiin Taycanille. Tesla-tyylisessä varausprosessissa Taycanista kiinnostuneet ovat voineet varata auton 2 500 euron varausmaksua vastaan, joka hyvitetään varsinaisesta ostohinnasta.

Lähde: Automotive News Kuva: Porsche

Jaa artikkeli

Keskustelu