Toyota Avensis

Ajoneuvot Uutinen 13.9.2018

Suomalaissuosikin myynti loppuu – Avensis poistuu

Myynti loppuu eikä suoraa korvaajaa näy suuresta suosiosta huolimatta – Toyota Avensis on ostettava nyt jos sellaisen haluaa.

Kirjoitimme jo aiemmin suosikkimallien hintamuutoksista. Toyota Avensis kuuluu tälle listalle, mutta sen osalta uusia hintoja ei olekaan tarjolla. Hinnastossa on edelleen vanhat hinnat näkyvillä, mutta myynti loppuu pian kokonaan.

Syy vanhoille hinnoille on varsin ilmeinen, sillä Toyota Avensista ei ole tyyppihyväksytty WLTP-kulutussyklin mukaisesti. Sen sijaan vanhoja NEDC-mittaustavan mukaisesti verotettuja yksilöitä voidaan vielä myydä erikoisluvalla. Tästä on tällä kertaa kyse ja hinnasto on siten sekä ajan tasalla että todellinen.

Toyota Avensis

Tarjouksiin kuuluu nyt esimerkiksi automaattivaihteisto kaupan päälle Active Edition -malliin. Lisäksi kaikkiin Avensis-malleihin saa metallivärin maksutta sekä Winter Packin alle tuhannen euron lisähintaan.

Avensiksen dieselmalleja ei ole enää tarjolla, joten on tyytyminen bensiinikäyttöisiin. Esimerkiksi Moottorin ulkomailla koeajama 1.8 Valvematic Touring Sports maksaa (ilman toimituskuluja) Multidrive S -automaattivaihteistolla ja edellä mainitulla Active Edition –varustelulla hieman alle 30 000 euroa.

Toyota Avensis – myynti loppuu

Avensis ei tule WLTP-kulutussyklin mukaista tyyppihyväksyntää koskaan saamaankaan, sillä kyseessä on poistuva malli. Kolmannen sukupolven Avensiksen tuotanto loppui Englannissa Burnastonin tehtaalla jo keväällä. Tehtaan Avensis-tuotannosta noin joka kymmenes rekisteröitiin Suomeen.

Mallin poistuminen osuu kylläkin yhteen kätevästi WLTP-mittaustapaan siirtymisen kanssa, sillä tätä ei nyt tarvitse Avensiksen osalta suorittaa. Eikä Toyotan uutinen dieseleistä luopumisesta Geneven autonäyttelyn yhteydessä varsinaisesti riitele Avensiksen poistumisen kanssa. Nyt Toyota Avensiksen myynti loppuu kokonaan ja, kuten edeltä voi päätellä, tällä hetkellä myydään vain varastoa tyhjäksi.

Toyota Avensis

Yhä tänä vuonna Avensis on ollut Suomen seitsemänneksi myydyin automalli. Se on huima suoritus nyt jo lähes kymmenen vuotta vanhalle mallille, vaikka se on toki tänä aikana kokenut useamman päivityksen. Myynnin loppuminen tulee monelle ikävänä uutisena – erityisesti sillä suoraa korvaajaa ei ole luvassa.

Toki Avensiksen voi korvata muilla Toyotan malleilla. Katse voi siinä mielessä olla jo ensi keväässä uusien mallien suhteen. Perinteistä porrasperää tarjoilee Camry ja RAV4 sopii SUV-muotiin. Farmarikorin suhteen tuleva mitoiltaan kasvava Corolla Touring Sports tullee keräämään osan vanhoista asiakkaista.

Vielä ehtii kaupasta Avensiksen ostamaan, mutta aikaa ei ole välttämättä hukattavaksi. Myyntitilastojen pohjalta voisi arvella, että ainakin Suomessa varastojen tyhjentäminen on jälleenmyyjille helppo tehtävä.

 

Lähde: Toyota, Trafi Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat