BMW i3 facelift BMW i3s

Ajoneuvot Esittely Uutinen 30.8.2017

Syysmuodikkaasti virkistynyt BMW i3 – ja nyt myös tehokkaampi i3s

Baijerilaisten vinkeä sähköauto, BMW i3, sai faceliftin yhteydessä myös hiukan tehokkaamman i3s-version.

Kaupunkien kaduille tarkoitettu sähköauto BMW i3 on aina erottautunut valmistajansa mallistossa. Nyt ihailtu ja vihailtu i3 on kuitenkin jo siinä iässä, että on tullut aika muotoilla puskurit uudelleen. Faceliftin yhteydessä auton varustelua uudistetaan muutenkin ja tarjolle tulee uusien värien lisäksi myös maltillisesti tehokkaampi i3s. Molemmat mallit luottavat 33 kWh:n akustoon ja ne saa tarvittaessa toimintamatkaa pidentävällä Range Extender -polttomoottorilla.

BMW i3 facelift BMW i3s

BMW i3s piristää i3:n tuttuja suoritusarvoja 10 kW, 20 Nm, 10 km/h ja 0,4 sekunnin verran. Käytännössä sporttimallin teholukema on siis 135 kW (184 hv) ja huippuvääntö 270 newtonmetriä. Huippunopeus on 160 km/h aiemman 150 km/h sijaan ja 0–100 km/h kiihdytys hoituu nyt 6,9 sekunnissa. Mikäli i3s on varustettu akkuja lataavalla polttomoottorilla (REX), on kiihtyvyys 7,7 sekuntia. Mallin alusta on myös 10 mm matalampi ja taka-akselin raideväli on 40 mm leveämpi. Lisäksi BMW i3s saa leveämmät 20-tuumaiset vanteet.

BMW i3 facelift BMW i3s

Ulkoisesti suurimmat uudistukset molemmissa malliversioissa ovat etu- ja takapuskurit. Huomio kiinnittyy nopeasti myös kattolinjaan, joka on normaalissa i3:ssa varustettu hopeisella korostuksella ja i3s:ssä mustalla. Keulan valot on toteutettu nyt täysin led-tekniikalla. Kuvissa BMW i3 ja i3s esiintyvät uusissa ulkovärivaihtoehdoissa Melbourne Red ja Imperial Blue, sporttiversion ollessa lehdistökuvissa luonnollisesti punainen.

BMW i3 facelift BMW i3s

Sisällä uutta on päivitetty iDrive, jossa 10,25-tuumaisen näytön tarkkuus on parantunut ja uuden ohjelmistoversion myötä valikkorakennetta voi muokata mieleisekseen. Uutena verhoiluvaihtoehtona on Solaric Brown, joka jatkaa i3:n raikkaita materiaaliyhdistelmiä. Tällä kertaa luvassa on yhdistelmä nahkaa ja lampaanvillaa. BMW:n mukaan myös DSC-ajonvakautusjärjestelmää on muokattu erityisesti sähköautoja ajatellen.

BMW i3 facelift BMW i3s

BMW i3:n latauskaapeli on samalla päivittynyt ja se on varustettu lämpötilasensorilla. Uusin versio BMW i Wallbox -kotilaturista puolestaan lataa autoa jopa 11 kW:n teholla (16 A, kolmivaihe), jolloin 180 kilometrin ajomatkan saa ladattua alle kolmessa tunnissa. Verkottuneen älylaturin latauksen voi säätää tapahtuvaksi haluttuun aikaan älypuhelimen avulla.

BMW i3 facelift BMW i3s

Uudistunut BMW i3 saapuu markkinoille loppuvuodesta, ennakkomyyntikirjojen auetessa jo marraskuussa. Suomen alustava hinnat alkaen on 41 857€.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat