Tesla ilmaiset lataukset

Ajoneuvot Uutinen 8.11.2016

Tesla lopettaa ilmaiset Supercharger-lataukset uusilta asiakkailta

Jos mielit Teslaa ilmaisilla Supercharger-latauskäynneillä, kannattaa tilaus laittaa sisään ennen vuodenvaihdetta.

Tesla on ilmoittanut, että se päättää automalliensa ilmaiset lataukset – suurelta osin. Tarkemmin sanottuna rajaus koskee vuodenvaihteen jälkeen tilattuja Model S ja Model X -sähköautoja. Jos Teslansa tilaa vielä tämän vuoden puolella ja sen toimitus on ennen aprillipäivää 2017, lataukset ovat edelleen aina ilmaisia.

Jatkossa uusien Model S:n ja Model X:n asiakkaat saavat ilmaisia latauksia noin 400 kWh:n edestä vuodessa. Teslan visiossa Supercharger-verkostoa käytetäänkin lähinnä pitkien matkojen pikalataamiseen paikalliskäyntien sijaan. Aiemmin oli jo tiedossa, että amerikkalaisen sähköautovalmistajan kansanmalli, Model 3, ei saisi samaa ’aina ilmaiseksi’ -latauspolitiikkaa kuin aiemmat mallit.

Mikäli ladattavaa kertyy vuodessa yli 400 kilowattitunnin edestä (osapuilleen 1 600 km), veloittaa Tesla lopusta ”pienen maksun”. Tarkempia hintatietoja yhtiö ei kertonut, mutta mainitsi, että alueelliset ja ajalliset vaihtelut ovat mahdollisia, ja että Superchargereilla ei ole koskaan tarkoitus tahkota voittoja.

– Uskomme, että paras tapa ladata autosi on kotona tai töissä silloin, kun et käytä sitä, samaan tapaan kuin kännykkäsi kanssa, yhtiö linjaa blogissaan.

Lähde ja kuva: Tesla

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Tesla

Kaikki koeajot

Uusimmat