Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 16.1.2023

Toyota GR esitteli Tokyo Auto Salonissa tukun näyttäviä konsepteja – mukana GR Yaris-erikoismallit Rovanperälle ja Ogierille!

Yhtenä koko tapahtuman vetonauloista toimi kaksi omannäköistä GR Yarista, joissa näkyy myös maailmanmestareiden oma kädenjälki.

Tokyo Auto Salon 2023 toimi showroomina lukuisille irroitteleville konsepteille, ja Toyotan kattaus oli tavallisen runsas. Käyttövoimista Toyotan paviljongissa esille pääsivät bensiini, sähkö sekä vety. Konseptimallien ja restomodien kirjo vaihteli lisäksi urheiluautoista ralliautoihin ja maastoautoihin. Muiden muassa tuoreesta Lexus RZ -täyssähköcrossoverista nähtiin hurja Sport Concept, ja Toyota AE86 taipui kahdeksi eri restomodiksi, joista toinen kulkee vetypolttokennon voimalla, ja toinen on puolestaan sähköauto manuaalivaihteistolla varustettuna.

Rallimenestys kunniassa

Toyota Gazoo Racing on jo toista vuotta peräkkäin WRC:ssä valmistajien maailmanmestari, ja jo neljänä peräkkäisenä vuotena rallin kuninkuussarjan maailmanmestari on tullut Toyotan leiristä, hallitsevana tunnetusti Kalle Rovanperä historian nuorimpana mestarina. Tokiossa esillä olleiden GR Yaristen joukossa oli kaksi hyvin spesiaalia mallia. Rallimenestyksen sekä ensi kertaa 12 vuoteen järjestetyn Japanin MM-rallin kunniaksi jopa Corolla on jo saanut oman rallinäkemyksensä, mutta näissä GR Yaris RZ -malliin perustuvissa konsepteissa itse tähtikuljettajat ovat saaneet omat puumerkkinsä näkyviin.

Kalle Rovanperä kiittää fanejaan erikoismallilla, joka kantaa prameaa nimeä GR Yaris RZ “High-performance・Kalle Rovanperä Edition Concept”. Malli on saanut pintaansa omaperäisen maalauskuosin, joka yhdistelee Gazoo Racingin tunnusvärejä. Etusiiven pielestä löytyy ainutlaatuinen maailmanmestaruudesta kertova tarra, jossa on Rovanperän signeeraus. Ulkoasussa nähdään lisäksi oma aerodynamiikkasarjansa suurella takasiivellä, erikoisvanteet sekä punaiset jarrusatulat. Sisällä on käytetty sinisiä ja hopeisia materiaaleja, ja sieltä löytyy erityinen WRC-laatta, ja neliveto kytketään päälle yksilöidystä kytkimestä.

Vastaavasti kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sébastien Ogierin nimikkoauto on syvän harmaa. Ogierin signeeraaman auton erottaa monista muistakin yksityiskohdista, kuten erilaisista aerodynamiikkaosista sekä sinisistä jarrusatuloista.

Konseptimallit tullaan myymään maksaville asiakkaille. Todennäköisesti keskimääräistä Yaris GR:ää tuntuvasti korkeampi hinta sisältää yksityistapaamisen kulloisenkin rallitähden kanssa. Ostaja pääsee myös ottamaan tyypit varsinaisesta WRC-ohjuksesta, kuitenkin turvallisesti kartturin paikalta käsin. Toyota myös kutsuu ostajat yhteistyökumppanikseen rallin pariin, joten on mahdollista, että autot päätyvät jollekin isommallekin toimijalle.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat