Volkswagen Golf GTI Clubsport

Ajoneuvot Uutinen 17.10.2020

Volkswagen Golf GTI Clubsport lupaa 300 hevosvoimaa Nürburgringille

Volkswagen Golf GTI Clubsport tulee myyntiin ilman rajoitteita – toivottavasti myös Suomessa. Tasan 300 hevosvoimaa tarjoileva Nürburgringille optimoitu etuvetosportti on Golfin uusi GTI-kuningas.

Volkswagen Golf GTI Clubsport jatkaa siitä mihin edeltäjät jäivät, eli tilanteeseen jossa Golf GTI:n 245 hevosvoimaa ei riitä. Uusin Clubsport pyöräyttää dynamometrillä tasan 300 hevosvoimaa kahdeksannen sukupolven Golfin GTI-malliston lippulaivan arvoisesti. Volkswagen ei arkaile kertoessaan rakentaneensa autoa hyvin paljon Nürburgringin Nordschleife mielessä.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Golfin Clubsport versiolla on varsin lyhyt, mutta mielenkiintoinen historia. Se tavattiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016 juhlistamaan GTI-version 40-vuotista taivalta. Vielä saman vuoden aikaan nähtiin 400 kappaleeseen rajoitettu kaksipaikkainen ja 310-hevosvoimainen Golf GTI Clubsport S, jolla saavutettiinkin etuvetoisten kierrosennätys Nordschleifella.

Surullisesti tuo kyseinen malli jäi Suomessa vain haaveeksi, sillä sitä ei kelpuutettu maahantuojan tuontiohjelmaan. Näin ollen mahdollinen maahantuonti jäi jokaisen omille harteille. Toivottavasti nyt julkaistu Volkswagen Golf GTI Clubsport nähdään maassamme myös ihan virallisia teitä ja sille saadaan hintakin.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Volkswagen Golf GTI Clubsport on saanut monia pieniä parannuksia. Näihin lukeutuu turboahdettu EA888 evo4 -moottori, joka tuottaa nyt 300 hevosvoimaa huipputehoa ja 400 newtonmetriä vääntöä. Sen parina on 7-pykäläinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Vehicle Dynamics Manager vastaa alustan ja sähköisen tasauspyörästön luistonrajoittimen hienosäädöstä. Järjestelmän luvataan tarjoavan huomattavia etuja suorituskyvyn saralla ja nyt se mahdollistaa myös tasauspyörästön luistonrajoittimen toiminnan säätämisen.

– Kaikkien ajodynamiikkaan liittyvien järjestelmien verkottuminen mahdollistaa, että Golf GTI Clubsport käyttäytyy tasapainoisemmin ja tarkemmin kuin Golf GTI. Legendaarista Nordchleifen rataosuutta varten olemme ohjelmoineet erityisen Nürburgring -profiilin, joka säätää koko voimalinjan juuri tätä rataa varten, sanoo Volkswagenin ajoneuvodynamiikan johtaja Karsten Schebsdat.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Valmistaja ei siis ollenkaan piilottele tämä mallin sopivan moottoriradoille – päin vastoin. Hämmentävästi lehdistötiedotteessa tätä väitettä seuraa ulkonäkömuutokset, joilla taas ei ole mitään merkitystä moottoriradoilla. Auton kerrotaan saaneen ulkonäköpäivityksiä keulasta perään ja sen verran on annettava Volkswagenille anteeksi, että osan näistä kerrotaan vaikuttavan aerodynamiikan kautta suorituskykyyn.

Ainakin etupuskurilla ja takasiivellä on saatu downforce kasvamaan. Koria on madallettu 10 millimetriä ja alla pyörivät 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Myös sisätilojen puolella erikoismalli poikkeaa perus-Golfista. Erikoisverhoillut sporttijakkarat, vaihtolavoin varustettu ratti ja alumiinilta näyttävät polkimet kuuluvat koristeisiin. Näistä tosin istuimilla ja ratilla on merkitystä myös ajokokemuksen kannalta.

 

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat