Ajoneuvot Koeajo 18.11.2014

Koeajo: Volkswagen Jetta

Jetta-mallistoa on karsittu ja uusittu. Hyvää: Ajettavuus, tilat. Huonoa: Varustelu, suppea mallisto.

Volkswagen Jetta on kikkailematon perusporrasperä, joka uudistui kevyesti. Vain tarkkasilmäisimmät erottavat uuden mallivuoden uudelleen muotoilluista puskureista ja valoista. Kojelaudan keskiosaa on ryhmitelty uudelleen ja näyttöruutu on kasvanut.

Suurin muutos on maahantuotavan malliston supistuminen. Malliston kalliimpi pää niin moottoreiltaan kuin varustelultaankin on jätetty pois. Perusmallina jatkaa nyt kokeiltu 1,2-litraisella bensiinimoottorilla varustettu Jetta. DSG-kaksoiskytkinvaihteiston haluava saa samalla isomman 1,4-litraisen (122 hv) moottorin, ja lisähintaa tulee yli neljätuhatta euroa.

Dieseleitä on yhtä niukasti, ainoa vaihtoehto on pienitehoisempi kaksilitrainen (110 hv) manuaalina tai kaksoiskytkinvaihteistolla. Tehokkaampaa moottoria halajavan täytyy katsella muita vaihtoehtoja. Hybridi-Jetta sentään liittyy palettiin ensi vuonna.

Ainoa varustelutaso Comfort sisältää kaiken tarvittavan, muttei ylimääräistä. Lisävarustelistakin on lyhyehkö. Meksikossa valmistettavan Jetan vanhempaan perusrakenteeseen ei saa uusia elektronisia suojelusenkeleitä kuten törmäyksenestoa. Verhoilun viimeistelykään ei aivan yllä saksalaissiskojen tasolle.

Jetta on ahtaassa raossa Volkkarin kattavassa mallistossa. Jetta on samanhintainen vastaavan viisiovisen Golfin kanssa. Kaikilta ominaisuuksiltaan pykälää paremman tuliterän Passatin hinnat alkavat vain kolmetuhatta euroa korkeammalta tasolta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat