7.3.2018

Geneven jonotetuin: Audi A6

Audi A6

Tutun näköinen, mutta vähän pienempi – silti uusi Audi A6 herätti erittäin runsaasti huomiota.

Tuskin yksikään muu auto veti Geneven autonäyttelyssä ympärilleen niin paljon ihmisiä kuin uusi Audi A6. Osasyy ruuhkaan oli Audin päätös pitää toisena näyttelypäivänä A6:sta esillä vain yhtä autoyksilöä, mutta toimittajien ja kuvaajien jonotussinnikkyyden perusteella tulokkaaseen myös haluttiin tutustua.

Audi A6

Kuten jo ennakkojutussa sivalsimme, uusi A6 on hyvin isoveli-A8:n kaltainen. Siis ehdottomasti tyylikkään ja edustavan näköinen suuri sedan, mutta samalla hieman yllätyksetön. Auton keulamaskin hurjaa kokoa tosin voi ainakin osittain perustella keulan sensorimäärällä. Antureista huolimatta A6 ei ainakaan ihan alkuun saa A8:ssa esiteltyä Level 3 -autonomista ajoa.

Audi A6

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kosketusnäyttöjen valtakuntaa

Sisätiloja hallitsee A8:ssa ja A7:ssa esitelty kahden kosketusnäytön järjestelmä. Painikkeita on vähän, ja olemus on pelkistetyn tyylikäs. Merkkiä ei tarvitsisi arvailla, vaikka ohjauspyörässä ei logoa näkyisikään.

Audi A6

Muutto takaistuimelle ilahduttaa: A6 tarjoaa luokassa odotetut tilat, mutta malli ei kärsi esimerkiksi Mercedes-Benzin E-sarjaa ja monia muitakin nykyautoja vaivaavasta heikohkosta reisituesta.

Jos rekisterikilvessä lukeva mallitunnus ihmetyttää, kannattaa vilkaista Moottorin uutinen Audin uudesta nimeämisjärjestelmästä. 50 TDI –tunnuksen taakse kätkeytyy 3-litrainen V6 -dieselmoottori.

Audi A6

Audi A6:n toimitukset alkavat Euroopassa kesän aikana.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat