Ajoneuvot | Esittely | Geneve 2018 | Uutinen | 1.3.2018

Anna kopiokoneen laulaa vaan: uusi Audi A6

Vaikka saksalaisvalmistaja on puhunut malliensa eriyttämisestä, ei uusi Audi A6 kuulu vielä siihen mallipolveen.

Jaa artikkeli

Kopiohuoneen ovi ei ole vielä lukossa Audin muotoiluosastolla, vaikka valmistaja jo lupaili hetki sitten, että jatkossa sen eri mallit olisivat rohkeammin erilaisia. Muutoksen vaikutuksia odotellessa luvassa on uusi Audi A6, joka kutistaa tekniikkahirmu A8:n tyylin lähemmäs BMW 5-sarjan ja Mercedes-Benz E-sarjan kokoluokkaa.

Uusi Audi A6 sedan

Samassa kokoluokassa

Uusi Audi A6 on 4,94 metriä pitkä (+7 mm edeltäjään verrattuna), 1,89 metriä leveä (+12 mm) ja 1,46 metriä korkea (+2 mm). Akseliväli on 2,92 metriä. Uudesta lippulaiva-A8:sta ja edustavasta A7-fastbackista tutut muodot tarkoittavat samalla, että A6 on parhaimmillaan sangen aerodynaaminen (Cd 0,24), auttaen taloudellisuuden lisäksi myös matkustamon hiljaisuudessa. Tavaratila on säilynyt ennallaan 530 litrassa.

Uusi Audi A6 sedan

Audin mukaan kaikki A6:ssa nähtävät moottorivaihtoehdot ovat niin sanottuja mietoja tai kevyitä hybridejä. Järjestelmän ansiosta A6 voi lepuuttaa moottoria 55–160 km/h nopeuksissa ja moottorin start/stop-järjestelmän toiminta ulottuu aina 22 km/h:n saakka. Valmistajan mukaan kevythybriditekniikka säästää enimmillään noin 0,7 litraa per 100 kilometriä.

Uusi Audi A6 sedan

Konepellin alla nähdään alussa 3,0-litraiset V6-moottorit. Bensiiniversiona oleva 3.0 TFSI tuottaa 340 hevosvoimaa ja 500 newtonmetriä vääntöä, kiihdyttäen A6:n 0–100 km/h parhaimmillaan 5,1 sekunnissa. Vaihteistona on seitsemänvaihteinen S tronic -automaatti. Dieseljoukkuetta edustaa 3.0 TDI, joka tuottaa 280 hevosvoimaa ja 620 newtonmetriä, vaihteiston ollessa kahdeksanvaihteinen tiptronic. Molemmissa tapauksissa vetotapana on neliveto, joskin quattron tarkka toteutustapa riippuu vaihteistosta.

Uusi Audi A6 sedan

Kaikki neljä rengasta osallistuvat myös ohjaamiseen, sillä Audi A6 saa nelipyöräohjauksen tuomaan ketteryyttä lähes viisimetrisen sedanin kääntelyyn. Tarjolla on myös neljä eri alustaversiota: tavalliset teräsjouset, urheilujousitus, säädettävillä iskunvaimentimilla varustettu jousitus sekä mukautuva ilmajousitus.

Älyä ja valoa

Sisällä autossa tarjolla on luonnollisesti tilaa ja valoa. Isompien Audi-mallien makea kosketusnäyttöpohjainen keskikonsoli nähdään myös A6:ssa. MMI navigation plus kasvattaa keskikonsolin varsinaisen näytön 10,1 tuumaan, joiden lisäksi käytössä on 8,6-tuumainen näyttö ilmastoinnin ja tekstinsyötön hallintaan. Lisäksi kuljettajaa voidaan helliä 12,3-tuumaisella virtuaalimittaristolla ja heijastusnäytöllä.

Uusi Audi A6 sedan

Uuden aallon digitaalipalveluista mainittakoon HERE-karttapalvelu ja myAudi-älypuhelinsovellus, jolla auton omistaja voi jakaa auton digitaalisen avaimen enimmillään viidelle Android-laitteelle. MMI-järjestelmä kykenee varastoimaan jopa seitsemän eri kuljettajan profiilitiedot, joihin kuuluu jopa 400 eri muuttujaa. Lisäksi tarjolla on kattava valikoima erilaisia ajoavustinpaketteja, joskin kaikkein terävin autonomiaäly jää vielä isoveljien yksinoikeudeksi.

Uusi Audi A6 sedan

Neckarslumissa valmistettava Audi A6 saapuu Euroopan markkinoille kesällä.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu