25.2.2017

Koeajo: uudella voimalla – Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Audi Q2

Uusi Audi Q2 ja ensimmäisenä myyntiin tullut 1,4-litrainen bensiinimoottori on raikas yhdistelmä. Hyvää: maavara, jämäkkyys, tilat. Huonoa: näyttö kuin jälkiasennus.

Audi Q2 edustaa kaikin tavoin tuttua Audi-ajattelua, jossa toiminnot on huolellisesti mietitty käden ulottuville. Keskikonsoliin sijoitettu pyöreä käyttöpainike ja sen vierestä löytyvät vipukytkimet ovat toiminnoiltaan selkeitä ja myös riittävän reilun kokoisia, jotta niitä pystyy käyttämään tarvittaessa hanskat kädessä.

Audi Q2

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yli aurausvallien

Katumaasturit ovat jo pitkään vedonneet autonostajien sydämiin. Audi Q2 on hyvin tervetullut pikkumaasturi, josta riittää ominaisuuksia useimmalle maasturia päivittäiseen käyttöön mielivälle.

Audi Q2

Audi Q2 tarjoaa ulkomittoihinsa nähden erinomaiset tilat. Se on 20 cm lyhyempi kuin Q3 ja 10 cm pidempi kuin A1. Maavaraa on 15 cm ja se osoitti jo talviaurausten vallittamilla kaduilla toimivuutensa. Ulkomitoiltaan pieni auto on kätevä taajamissa, mutta tilat ja ajettavuus riittävät maanteille ja pidemmillekin matkoille hyvin.

Audi Q2

1,4-litraisesta moottorista löytyy tehoa 110 kW (150 hv) ja vääntöä 250 Nm. Enempää ei kaipaakaan. Seitsenportaisen kaksoiskytkinautomaatin ja moottorin yhteistyö on huomaamatonta. Ohituskiihdytyksiin lähdetään aikailematta eikä vaihteenvaihtoja normaalissa ajossa edes huomaa.

Audi Q2

Ajettavuudeltaan Audi Q2 saa epäilemättä kiittää merkin isompia ja kalliimpia malleja. Se on kunnossa. Huomionarvoista on, että korkeasta korimallista huolimatta matkustamossa ei ole havaittavissa kallistelua edes syheröisellä mutkatiellä.

Audi Q2

Myös ajoavustimia löytyy kiitettävästi.

Näyttö ihmetyttää

Audi Q2 maksaa halvimmillaan 27 628 euroa. Koeajossa ollut malliversio sijoittuu hinnaston puoliväliin 31 993 euron listahinnallaan. Lisävarustepaketit nostivat koeajetun yksilön hinnan 36 194 euroon. Lisävarusteiksi oli valittu kommunikaatiopaketti ja Q2 assist -paketti.

Audi Q2

Kommunikaatiopaketin myötä autoon saadaan navigointivalmius, mutta ei vielä navigointia. Se ei kuitenkaan ole ongelma, sillä matkapuhelimen navigoinnin saa näkyviin näyttöruudulle kytkemällä puhelimen usb-liittimeen. Toimiva ratkaisu tämäkin, mutta jos puhelimen käyttö navigointiin ei tyydytä, silloin kannattaa tilata lisävarusteinen navigointi jo tehdasasennuksena auton oston yhteydessä.

Audi Q2

Navigointiasia kannattaa ehdottomasti miettiä ostohetkellä, sillä keskikonsolin toinen vipukytkin on varattu navigoinnille ja jos sitä ei autosta missään muodossa löydykään, joutilas kytkin vain turhaan muistuttelee asiasta.

Q2 assist -paketti tuo mukanaan muun muassa mukautuvan vakionopeussäätimen ja paikallaanpitoavustimen.

Audi Q2

Sisätilat ovat selkeät ja pelkistetyt. Eniten ihmetystä aiheuttaa vakiovarustukseen kuuluvan näyttöruudun sijoittelu. Se nököttää kojelaudan päällä sen näköisenä kuin se olisi ensin unohtunut suunnittelijalta kokonaan ja sitten tyrkätty paikoilleen muuten jo valmiiseen autoon. Kun näyttöä ei edes pysty laskemaan kojelaudan sisään piiloon, jää se häiritsevästi luomaan pientä keskeneräisyyden tunnetta muuten niin viimeisteltyyn autoon.

Talviautojen ykkösluokkaa

Osoitus Audin pikkumaasturin kyvykkyydestä on myös vast’ikään saavutettu jaettu ykkössija Tekniikan Maailman talvitestissä. Testin mukaan se selviytyi kärkeen nimenomaan tasaisella suorituksella.

Audi Q2

Päätelmä kertookin paljon Audi Q2:n olemuksesta. Se tarjoaa kokonaisuuden, joka palvelee kuljettajaa monenlaisissa tarpeissa ajettavuudesta tinkimättä.

Teksti Eila Parviainen Kuvat: Roman Razinkov

Lisätietoja: audi.fi/q2/

Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Hinta alkaen

27 628 €

Koeajetun auton hinta varusteineen

36 194 €

Moottori

Bensiinimoottori 1 395 cm3, 4 sylinteriä, 7-v. kaksoiskytkinautomaattivaihteisto, etuveto.

Teho

110 kW (150 hv), 5000–6000 r/min

Vääntö

250 Nm (1500–3500 r/min)

Vääntö

250 Nm (1500–3500 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

8,5 s

Huippunopeus

212 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 5,2 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

119 g/km

Mitat

pituus 4191 mm, leveys 2009 mm, korkeus 1508 mm, akseliväli 2601 mm

Euro NCAP

5 tähteä

Takuu

2 vuotta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat