9.6.2024

Maistiainen: Renault Rafale tähtää taivaille

Kuva Aake Kinnunen
Renault Rafale

Lentokoneilta nimensä lainaava Renault Rafale on ylellisin ranskalaismerkin SUV-joukkueesta.

Renault ei peittele Rafalen henkisiä kytköksiä 1930-luvun Caudronin veljesten kilpalentokoneisiin, joilla saavutettiin useampikin nopeusennätys. Koneissa käytettiin Renaultin moottoreita, joten kytkös on toki olemassa.

D-segmentin katumaasturilla ei sinänsä ole aivan valtavasti tekemistä ilmailun kanssa muuten kuin nimen ja värin muodossa. Rafale on tavallaan helpoin ajatella kokoa suurempana Australina, tai Espacena, josta on tehty viisipaikkainen. Linjakas katto on tehty harkiten, joten pääntila ei lopu takapenkilläkään.

Renault Rafale

Keulatilassa on Renaultin tuttua E-tech-hybriditekniikkaa, joko tuttuna täyshybridinä tai nelivetoisena lataushybridinä. Nelivedon yhteydessä nähdään myös ennustavalla kameratekniikalla varustettu iskunvaimennus.

Sisätilojen suhteen Renault Rafale on tuttua nyky-Renaultia ja Alpine-varustelu antaa varsinkin materiaaleille pientä ylellisyyttä.

Renault Rafale

Suomessa Renault Rafalea ei ole vielä hinnoiteltu, mutta autolla on melko paljon yhteistä Espacen kanssa, joten kristallipallonsa voi virittää sisarmallin hinnastolla. Suomessa autoja nähdään loppuvuodesta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat