1.11.2016

Viis räntäsateesta! Nyt valitaan vuoden tärkein autouutuus

Vuoden Auto Suomessa 2017

Vuoden Auto Suomessa 2017 -ehdokkaat koeajossa

Auto- ja liikennetoimittajat kokoontuivat perinteiseen Vuoden Auto Suomessa -koeajotilaisuuteen Helsingin uhanalaiselle Malmin lentoasemalle. Tarkoituksena oli saada tuntumaa ehdokkaisiin, joiden joukosta automedia valitsee tämän vuoden merkittävimmän autouutuuden.

Paikalle oli varattu kattava otos kaikkein tuoreimpia malleja, joista osa oli Suomessa tähän asti aivan ennennäkemättömiä. Vuoden autosadosta nousevat päällimmäisenä esiin katumaasturit, joita on 25 ehdokkaasta yhdeksän kappaletta.

Vuoden Auto Suomessa 2017

Yksi näistä sijoittuu luokan pienimpään (Ford Ecosport), osa taas myydyimpään päähän (Kia Sportage, Peugeot 3008 ja Seat Ateca) ja loput premium-segmenttiin tai ainakin lähelle sitä (Audi Q2, Ford Edge, Jaguar F-Pace, Lexus RX sekä Volkswagen Tiguan).

Vuoden Auto Suomessa 2017

Isojen autojen luokassa tulokkaita on vain kaksi, mutta ne ovat sitäkin merkittävämpiä ­–täysin uudet kiintotähdet Mercedes-Benz E-sarja sekä Volvo S90/V90 tulevat pian tutuksi paitsi varakkaille kansalaisille, myös taksitolpalla kyytiä odottelevalle rahvaalle.

Vuoden Auto Suomessa 2017

Sähköautot ja hybridit ovat nyt kovassa huudossa. BMW i3 saapui vihdoin meikäläisiinkin autokauppoihin, ja Hyundai Ioniq, Kia Niro, Tesla Model X sekä Toyota Prius hoitavat oman osansa ekotontista. Myös Kia Optima on nyt tarjolla ladattavana hybridinä.

Yksittäisistä merkeistä isoimman uutuuslaivueen tarjoaa Renault, joka esitteli tänä vuonna Suomen markkinoille peräti kolme täysin uutta mallia: alemman keskiluokan Méganen, luokkaa isomman Talismanin sekä tila-auto Espacen.

Vuoden Auto Suomessa 2017

Urheiluhenkisiäkään ei ole onneksi unohdettu: siitä pitävät huolen Alfa Romeo Giulia, Audi A5, Fiat 124 Spider sekä Porsche 718 Boxster/Cayman. Vastapainona vauhdille nähtiin Fordin lahja kansanautoilevalle maailmalle – uusi viisiovinen Ka+.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n valitsema voittaja julkistetaan Auto 2016 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 18. marraskuuta. Sitä odotellessa voit osallistua Moottorin lukijaäänestykseen ­– kilpailun ohjeet löydät täältä.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat