Liikenne Uutinen 20.11.2014

Peltipoliiisin kamera räpsähtää jo lievästä ylinopeudesta

Peltipoliisin ottamien valokuvien tiedonsiirto on pian langatonta.

Automaattivalvontakamerat eli tienvarsien peltipoliisit seulovat tarkasti ajonopeuksia. Kamera räpsähtää jo jos ajaa 3 km/h ylinopeutta. Näin lievää ylinopeutta ajaville lähetetään kirjallinen huomautus.

Mikäli auton nopeus ylittää 8 km/h sallitun nopeuden, lähtee auton omistajalle rikesakko. Suuremmissa nopeusylityksissä määrätään päiväsakkoja tai jopa ajokieltoa.

Ylinopeudet ovat merkittävin syy tieliikenneonnettomuuksiin. Näin syysaikaan täytyy vielä olla erityisen varovainen hirvien, peurojen ja pohjoisessa myös porojen kanssa, komisario Dennis Pasterstein poliisin liikenneturvallisuuskeskuksesta muistuttaa.

Liikenneturvallisuuskeskuksesta lähetettiin lokakuussa autoilijoille 37 500 liikenneturvallisuuskirjettä.

Kuvat siirtyvät pian langattomasti

Peltipoliisin ottamien valokuvien tiedonsiirto on pian langatonta. Kuvat on aiemmin siirretty manuaalisesti muistitikulle, mutta jatkossa kuvat siirtyvät langattomasti suoraan poliiisin liikenneturvallisuuskeskukseen, joka sijaitsee Helsingin Malmilla. Viimeiset kuvat siirretään manuaalisesti muistitikulle joulukuussa.

– Prosessi nopeutuu huomattavasti, kun partioiden ei tarvitse hakea kuvia peltipoliiseista. Tämäkin työaika voidaan jatkossa käyttää johonkin muuhun, komisario Pasterstein toteaa.

Jaa artikkeli