Liikenne | 14.11.2018

Uudet liikkumisen palvelut kiinnostavat – enemmistö ei luovu omasta autosta

Autoilun uudet tavat kiinnostavat, mutta eivät vielä liikuta. Myös henkilö- ja maksutietojen luovuttaminen digipalveluihin epäilyttää.

Jaa artikkeli

Suomalaisista auton omistajista 80 prosenttia ei edes harkitse luopuvansa omasta autostaan. Tämä käy ilmi Otavamedia Oy:n ja NettiX Oy:n teettämästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin suomalaisten kiinnostusta liikkumisen uusista palveluista.

Uusia liikkumisen palveluja, kuten autojen yhteiskäyttöpalveluja, vuokrauspalveluja tai eri kulkuvälineitä yhteen kokoavia palveluja, on käyttänyt vasta 6 prosenttia suomalaisista. Palvelujen käytön esteenä on autoiluun ja yleensäkin liikkumiseen liittyvät rutiinit. Lisäksi omien henkilö- ja maksutietojen luovuttaminen digipalveluihin epäilyttää vielä 52 prosenttia suomalaisista.

Liikkumisen verkkainen muutos

Vaikka vain harva suomalainen on kokeillut uusia liikkumisen palveluja, uusista mahdollisuuksista on tutkimuksen mukaan kiinnostunut peräti 44 prosenttia suomalaisista. Yksityisleasing puolestaan kiinnostaa tutkimuksen mukaan 11 prosenttia.

Ympäristöön liittyvät asiat ovat auton pitämisen kalleuden ja vaivannäön jälkeen suurin syy, kun harkitaan autosta luopumista.

Lähes kolmannes väestöstä harkitsee sähkö- tai hybridiauton hankkimista. Suomalaiset uskovat, että yhteiskunnallinen päätöksenteko ohjaa entistä vahvemmin ympäristöystävällisten autojen hankintaa.

Lähde: Otavamedia Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu