VR_Junaliikenne

Liikenne Uutinen 2.3.2017

VR: kuhinaa raiteilla – helmikuussa yli 950 000 junamatkaa

Helmikuu oli vilkas kuukausi raiteilla. Sen aikana suomalaiset tekivät yli 950 000 kaukomatkaa kiskoilla. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua kirjattiin seitsemän prosenttia.

Junamatkustaminen on VR:n tuoreen tilaston mukaan vilkasta myös talvikaudella. Helmikuussa suomalaiset tekivät yli 950 000 kaukoliikenteen junamatkaa.

Matkustajatilastojaan peranneen VR:n mukaan matkoja tehdään merkittävästi muun muassa isojen kaupunkien välillä. Yhteensä junamatkoja tehtiin helmikuussa seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Tammi-helmikuuta verrattaessa junaliikenteen kasvu kipusi vielä hieman, päätyen kymmeneen prosenttiin.

Hiihtoloma näkyy tilastossa

Helmikuuhun ajoittuvien hiihtolomien matkustus näkyi raiteilla ja tilastoissa. Eniten matkamäärät kasvoivat edelleen pohjoisen suuntaan, Helsingistä Ouluun (+54 %), Rovaniemelle (+20 %) ja Seinäjoelle (+19 %).

Kasvua oli myös länteen, Turkuun (+18 %) sekä itään, Lappeenrantaan (+16 %) ja Joensuuhun (+15%). Prosentit kertovat kasvun viime vuoteen verrattuna.

Kiskoliikenteen houkuttelevuutta on osaltaan kohentanut VR:n päätös alentaa hintojaan. Viime vuonna yhtiö muistuttaa myös uudistaneensa junaliikennettä ja nopeuttaneensa matka-aikoja isojen kaupunkien välillä. VR:n mukaan tehdyt uudistukset on otettu vastaan hyvin ja kasvu näyttää lukujen valossa vahvalta.

– Voimakkaasti kasvavat matkamäärät ovat kääntäneet myös liikevaihtomme kasvuun ja junamme ovat kulkeneet entistä täydempinä. Tämä mahdollistaa liikenteen lisäämisen eri puolille Suomea, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Hiihtolomakausi näkyi myös Suomen ja Venäjän välisessä junaliikenteessä, jonka matkamäärät kasvoivat noin 10 %. Helsingistä Pietariin liikennöivissä Allegro-junissa matkustajia oli helmikuussa 9 % ja Moskovaan liikennöivissä Tolstoi-junissa 20 % vuotta 2016 enemmän.

Lähde: VR Kuva: Roman Razinkov

Jaa artikkeli