Lentokenttä

Matkailu Uutinen 12.3.2017

Haaveiletko pääsystä loungeen lentokentällä? Näin se onnistuu

Ulottuvillasi, tai taskussasi, saattaa olla kortti, joka avaa ovet pykälää miellyttävämpään lentokenttäelämään.

Normaalisti lentokenttien loungeihin vaaditaan lentoyhtiön korkean tason jäsenyys, jonka saavuttavat käytännössä vain työkseen matkustavat.

Esimerkiksi Finnairin silver-jäsenetkään eivät pääse ilmaiseksi loungeen, vaikka tasolle pääsemiseksi vaaditaan 30 000 lentopistettä vuodessa tai 20 lentoa.

Kultatasolla hemmottelu ilmaista

Finnairilla vasta Gold-tason jäsenet pääsevät ilmaiseksi loungeen, mutta tasolle pääsyyn vaaditaankin jopa 46 lentoa vuodessa tai 80 000 lentopistettä.

Ilmainen sisäänpääsy vaatii erittäin ahkeraa lentämistä, sillä esimerkiksi Euroopan sisäinen lento kerryttää Finnairilla vain noin 1 000–2 000 pistettä.

Raha puhuu – tai luottokortti

Loungeen voi kuitenkin päästä maksusta: normaalihinta loungeen on yleensä noin 50 euroa, mutta kaikkiin loungeihin ei aina edes pääse rahalla.

Kuka tahansa voi kuitenkin päästä nauttimaan loungeen ilmaisista juomista, ruuista, nopeasta nettiyhteydestä ja lehdistä ja muista mukavuuksista – jos lompakosta löytyy oikea luottokortti.

Muutaman luottokortin avulla on mahdollista päästä pakoon lentokenttien vilinää (sekä 20 euron sämpylöitä ja viiden euron pullovettä).

Rahoitustuotteiden kuten luottokorttien vertailusivusto www.vertaaensin.fi vertaili tällä kertaa lounge-pääsyn sisältäviä luottokortteja.

Nämä kortit avaavat ovet

Jos omistat yhden näistä korteista, pääset loungeen huolimatta siitä, minkä lentoyhtiön kanta-asiakas olet:

Kortti Sisältää erillisen lounge-kortin Vuosimaksu Lounge-pääsyjä
Amex Gold Priority Pass 170 € (ensimmäinen vuosi ilmainen) 4krt/vuosi, muut 24€/vierailu
Amex Platinum Priority Pass 700 € Ei rajoitettu, +1 vieras.
Diners Club Classic 50 € maksullisia, 19€ vierailu
Diners Club Premium 200 € Ei rajoitettu
Diners Club Finnair Plus 50 € maksullisia, 19€ vierailu
Diners Club SAS Eurobonus 55 € maksullisia, 19€ vierailu
Eurocard Gold 50 € maksullisia, (esim. 25€ Hki-Vantaa)
Aktia World Elite Mastercard Priority Pass 240 €* 3krt/vuosi, muut 24€/vierailu
Aktia Visa Platinum Priority Pass 240 € 3krt/vuosi, muut 24€/vierailu
Handelsbanken Platinum Priority Pass 390 € Ei rajoitettu

Ratkaisuna Priority Passi

Monissa luottokorteissa avain lounge-pääsyyn on Priority Pass -ohjelma. Priority Passin voi ostaa myös erikseen, jolloin sen hinnaksi tulee 249–390 euroa. Kortti tulee siis selvästi halvemmaksi luottokortin kylkiäisenä.

Diners Club Premium, Amex Platinum ja Handelsbanken Platinum sisältävät rajattoman määrän maksuttomia lounge-käyntejä kortinhaltijalle, mutta korttien vuosimaksut ovat melko korkeat. Amex Gold, Aktia World Elite Mastercard sekä Aktia Visa Platinum sisältävät 3-4 maksutonta lounge-käyntiä vuodessa. Osassa korteissa lounge-pääsystä tulee maksaa erikseen kuten esimerkiksi 19 euroa Diners Club-korteilla.

Lounge-pääsyyn oikeuttavien korttien vuosimaksut ovat melko korkeita. Kaikkiin taulukon kortteihin sisältyy kuitenkin jatkuva matkavakuutus, jonka hinta erikseen ostettuna on vuosimaksujen suuruusluokassa.

Lepoa ja välipalaa

Lentokenttien lounge-palvelut nousevat arvoonsa eritoten pitkillä välilaskuilla tai ennen lentoa.

Loungessa saa viipyä kuinka pitkään tahansa (aukioloaikojen puitteissa), ja syödä ja juoda kuinka paljon tahansa. Tarjolla on myös lepoa, nettiyhteys ja vaivatonta virtaa sähkölaitteisiin.

Yleensä ruokailu lentokentillä on kallista, ja ateriasta joutuu usein pulittamaan lounge-pääsyn verran. Lisäksi loungeissa on rauhallisempaa ja tilavampaa kuin kentän ruuhkaisissa ravintoloissa, kunnollinen internet-yhteys ja joskus jopa mahdollisuus päästä suihkuun.

Lisää: www.vertaaensin.fi

Jaa artikkeli