Lentokenttä

Matkailu Kotimaanmatkailu Uutinen 29.8.2018

Helsinki-Vantaan lentoasema on Euroopan paras nukkumiseen

Kansainvälisen Sleeping in Airports –sivuston mukaan Helsinki-Vantaan lentoasema on Euroopan paras nukkumiseen lentokentällä.

Toisinaan on tarpeen yöpyä lentokentällä tai vähintäänkin sen välittömässä läheisyydessä. Paljon matkustaville tämä on valitettavan tuttua ja muillekin tilanne osunee kohdalle ennemmin tai myöhemmin. Onneksi Helsinki-Vantaan lentoasema on Euroopan paras nukkumiseen lentokentällä.

Näin on ainakin kansainvälisen Sleeping in Airports –sivuston mukaan, joka valitsi Helsinki-Vantaan Euroopan parhaaksi vuonna 2017. Tulos pohjautui sivuston teettämään tutkimukseen. Sleeping in Airports –verkkosivusto kokoaa yhteen paikkaan kenttäkohtaisia neuvoja ja arvosteluja niillä yöpyneiltä matkailijoilta.

Lisäksi sivusto listasi lentokenttiä maailmanlaajuisesti kategoriassa Best Airport for Overall Experience. Singapore, Soul ja Tokio miehittivät tässä kolme ensimmäistä sijaa, mutta Helsinki-Vantaa sijoittui heti neljänneksi. Vilkkain lentokenttämme on erittäin hyvässä maineessa monellakin tapaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemaa kiitellään aiemmin mainitulla sivustolla lukuisista yöpymisvaihtoehdoista, hyvästä henkilökunnasta, tilojen puhtaudesta, turvallisuudesta ja mukavista kalusteista, joihin lukeutuvat käsinojattomat penkit ja lepotuolit. Lisäkiitoksia Helsinki-Vantaa keräsi erikoismukavuuksista ja käytännöllisyydestä, kuten hyvistä liikenneyhteyksistä Helsingin keskustaan.

Euroopan paras nukkumiseen lentokentällä – missä yöpyä?

Lentokenttähotellit lienevät ilmiselvin vaihtoehto yöpymiseen lentokentällä. Näiden lisäksi esimerkiksi lounge-tilat tarjoavat nukkumismahdollisuuden. Sopivin vaihtoehto riippuu tietenkin käyttäjästä, mutta riittävät ja laadukkaat vaihtoehdot ovat tärkeitä.

Suosittuja hotelliketjuja löytyy nykyään myös monien lentokenttien sisältä eikä Helsinki-Vantaa tee sääntöön poikkeusta. GLO Hotel Airport sijaitsee terminaali 2:ssa kävelymatkan päässä kentän palveluista – ennen kaikkea lähellä terminaalin lähtöportteja ja turvatarkastusta.

Terminaali 2:n vieressä, Toimintakeskuksessa, sijaitsee hotelleista uusin. Scandic Helsinki Airport palvelee samassa rakennuksessa useiden yritysten, kuten Finavian lupapalvelun, kanssa. Eikä hotellitarjonta vielä tähän lopu.

Hilton Helsinki Airport on Scandicin tapaan täyden palvelun hotelli. Hilton sijaitsee noin sadan metrin päässä terminaali 2:sta. Kirjoitushetkellä kulku hotelliin on rajoittunut portaisiin, sillä hissi on suljettu, joten liikuntarajoitteisille tai raskaita matkatavaroita kantavilla suositellaan taksia terminaalista hotellille. Uusi hissi on avataan keväällä 2019.

Lentokenttien lounge-tilat tarjoavat vaihtoehdon hotelliyölle. Näitä ei ole enää rajoitettu ensimmäisessä luokassa matkustaville, vaan pääsy on myös ostettavissa erikseen jos ei lentoyhtiön tasokorttia löydy taskusta. On kuitenkin hyvä huomioida, että usein vierailu on rajoitettu esimerkiksi kolmeen tuntiin.

Finnair Lounge sijaitsee portin 22 luona ja SAS Lounde portilla 13. Aspire Lounge löytyy portin 27 läheisyydestä. Almost @ Home Lounge seuraa portilla 32. Näiden lisäksi portin 31 läheisyydestä löytyy Kainuu Lounge, joka on vuorokauden ympäri kaikille matkustajille avoinna.

Lähteet: Finavia, Sleeping in Airports, Kuvituskuvat: Antti Hentinen, Roman Razinkov

Jaa artikkeli