17.6.2017

Aamiainen on katettu urheiluautoilla – Sportscar Breakfast Club

Sportscar Breakfast Club SBC

Kesälauantaiaamuisin Tuusulan Gustavelundiin kokoontuu urheiluautoja Sportscar Breakfast Club -tapahtuman merkeissä. Tällä kertaa teemana on Ferrari.

Ferrari täyttää tänä vuonna 70-vuotta ja samalla sen kotimainen merkkikerho 30-vuotta. Tätä voidaan siis juhlia Suomi 100 -hengessä ja sen kunniaksi Ferrari on saanut myös Sportscar Breakfast Clubilta oman teemalauantainsa. Muitakin urheiluautoja luonnollisesti on ja Gustavelundin piha sopii hyvin niin Nissanille kuin Porschellekin.

Urheiluautoaamiainen alkaa aamuyhdeksältä lämpimän ja aurinkoisen sään saattelemana. Jo silloin pihalle lähes jonotetaan autojen pysäköidessä pihaan yksi kerrallaan. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään. Autoja saapuu pihaan tasaisen epätasaisesti vielä yli tunnin ajan, vaikkakin yhä harvenevalla tahdilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vain urheiluautoille, mutta kaikille avoin

Tapahtuman nimi on harhaanjohtava. Kyseessä ei suinkaan ole mikään klubi tai suljetun sisäpiirin tapahtuma vaan kaikille avoin aamiaistapahtuma. Pihan parkkipaikalle ei tosin ole asiaa ilman urheiluautoa.

Paikalla on aina myös muutama mielenkiintoinen laite, joiden urheiluautostatuksesta voidaan kiistellä. Sports Car Club of Helsinki tarjoaa onneksi sivuillaan hyvin yksiselitteisen listan malleista, jotka he laskevat urheiluautoiksi. Jokainen voi siis käydä tarkistamassa oman autonsa jo etukäteen ja toimia sen mukaisesti. Listan ulkopuoliset autot on jätettävä alueen ulkopuolelle parkkipaikalle, joten sielläkin kannattaa pyörähtää.

Autoja, ruokaa ja ihmisiä

Kansainvälisesti konsepti on tunnettu jo pidemmän aikaa, mutta kotimaisen tapahtuman alullepanijana toimi, nykyään esimerkiksi radiosta tuttu, Arttu Toivonen. Urheiluautoaamiaista on järjestetty jo vuodesta 2009 ja kolme kesää takaperin Arttu luovutti valtavaksi kasvaneen tapahtuman vetovastuun Sports Car Club of Helsinki ry:lle. Myös tapahtumapaikka on vaihtunut matkalla Sipoosta, Vantaan kautta, Tuusulaan.

Urheiluautoilla saapuvat löytävät kummasti keskustelukumppaneita. Tavallisesti paikalla on aina joku tuttu merkkikerhosta tai muuten vain autoharrastajaystäväpiiristä. Monelle on yhteistä myös järjestäjätahoon, Sports Car Club of Helsinkiin, kuuluminen. Vaikka ensimmäisellä kerralla paikalle eksyisikin yksin, on seuraavalla kerralla jo joku naama tuttu.

Mitään elitismiä tapahtumassa ei ruokita. Mahtavan buffet-aamiaisen saa ostettua itselleen 13 euron hinnalla. Hyvin syöneenä ja kahvin juoneena osaa nauttia autotarjonnasta. On äärimmäisen kätevää yhdistää harrastus ja aamiaisen väsäämisen välttäminen. Tämä lienee tärkeä osa menestysreseptiä.

Sportscar Breakfast Club SBC

Matka jatkuu

Tapahtumalla ei ole muuta aikataulua kuin että yhdeksän jälkeen on suvaittavaa saapua paikalle ja kello 11 jälkeen olisi aika pikkuhiljaa poistua. Näin autot saadaan paikalle suurin piirtein samaan aikaan joka on kaikkien etu.

Gustavelundissa voi käydä vain pikaisesti pyörähtämässä tai viettää täydet kaksi tuntia autojen äärellä. Muutama tunti vierähtää itse asiassa todella nopeasti aamiaista nauttiessa, keskusteluihin osallistumalla ja autoja kuvaamalla. Urheiluautoaamiaisia järjestetään vielä tänä kesänä useampia, joten halukkaat pääsevät kyllä osallistumaan.

Urheiluautoletka poistuu paikalta klo 11 Aboa Rally Storicon mukana suuntanaan Turku. Moottoriurheiluun viittaavasta nimestään huolimatta kyseessä on yksinkertaisesti leppoisa letka-ajo keskimääräistä viihtyisämmillä kotimaisilla teillä.

Turku on joukon määränpäänä illan ruokailua ja yöpymistä varten, sillä sunnuntaina Harjattulan Kartanon edustalla järjestetään fantastinen Concours d´Elegance. Nopeimmat lukijat ehtivät vielä sinne ihastelemaan upeaa klassikkoautokattausta.

Sportscar Breakfast Club SBC

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat