27.9.2017

Ainutlaatuinen Porsche 911 juhlistaa satavuotiasta Suomea

Porsche 911 Suomi100
Porsche 911 Suomi 100 -juhlamalli jää yksittäiskappaleeksi, mutta sen tunnistaa sivulta helposti ainutlaatuisista vanteista ja kyljen koristeteippauksista.

Lompakot voi palauttaa takaisin taskuun, sillä tämä yksittäiskappale ei ole myynnissä. Se tulee kuitenkin jäämään Suomeen yksityiskokoelmaan.

Porsche 911 Suomi100
Edessä huomion kiinnittävät SportDesign paketin etupuskuri sekä korin yli jatkuva teippaus.

Porsche Finland ja Porsche AG ovat yhdessä luoneet Porsche 911 -mallista yksittäiskappaleen juhlistamaan itsenäisen Suomen sadatta vuotta. Porsche Exclusive -räätälöintiosaston avulla ulkonäöstä on saatu joukosta erottuva. Lumenvalkoista ulkokuorta parittaa vedensininen sisusta ja esimerkiksi vanteista löytyy siniristilipusta kopioitu sävy.

Vanne on ainutlaatuinen ja sen sinisen sävy vastaa Suomen lippua.

Lähtökohtana autolle toimii uusimman sukupolven Porsche 911 Carrera 4S. Maahantuojan mukaan neliveto kuvastaa neljää vuodenaikaa ja S sisua. Moottorina on turboahdettu kuusisylinterinen vastaiskumoottori, joka tuottaa 420 hevosvoimaa. Suomi 100 -yksilö on varustettu kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.

Ulkopuolelta huomion kiinnittää ainutlaatuinen väriteema. Valkoiselle maalipinnalle kontrastia tarjoaa auton yli kulkeva, Porsche 911 GT3 RS 4.0 erikoismallin vastaavaa muistuttava, sininen raita mustin korostuksin. Kylkiä koristavat Porsche -tekstit sinimustin raidoin. Myös nämä koristeteippaukset ovat uniikkeja yksittäiskappaleelle.

Auton muutokset keskittyvät ulkonäköön – ja niitä on runsaasti. Kaksiväriteema toistuu SportDesign sivupeileissä. Autossa on keulan ja perän ilmettä muokkaava SportDesign paketti. Lisävarustelistalta on rastitettu myös esimerkiksi korinväriset valonpesurit.

Porsche 911 Suomi100
Sivupeilit ovat lisävarustelistan SportDesign -malliset, mutta sen lisäksi ne jatkavat auton kaksiväriteemaa tyylikkäällä tavalla.

Suomen lipun kaksiväriteema jatkuu sisätiloissa, mutta väritys on käännetty ympäri. Tumman sininen täysnahkasisusta on koristeltu valkoisin yksityiskohdin. Ensimmäisenä on kuitenkin syytä huomata istuimien niskatukiin kohokuvioidut 100 -logot. Räätälöityjä nahan yksityiskohtia, kuten valkoiset koristetikkaukset, on tässä autossa kymmeniä.

Siniristilipulla ja ”personally built for Finland 2017” -tekstillä koristeltujen yksilöllisten kynnyslistojen yli kuljettua huomaa apukuljettajan puolelta löytyvän vastaavan yksityiskohdan - valkoiseen koristelistaan on tehty kynnyslistojen teemaa mukaileva tunniste. Istuimien taustat on verhoiltu valkoisella nahalla.

Autoa varten on tehty säilytyspeitto, johon on kuvioitu siniristilippu.

Porsche julkaisi auton Helsingin Töölönlahden tapahtumapuistossa. Teltan tenniskenttä toimii kolmen päivän ajan Suomen Tennisliiton kanssa järjestettävien tapahtumien keskipisteenä.

Paikalla oli siten myös, nelinpelin ATP-maailmanlistan ykkönen, Henri Kontinen. Millä autolla Henri Kontinen itse liikkuu?

Porsche 911 Suomi100
Myös tenniksen nelinpelin moninkertainen ATP-turnausvoittaja Henri Kontinen kelpuuttaisi itselleen juhlamallin.

– Macanilla, mutta tommoinen kelpaisi, tenniksen nelinpelissä 15 ATP-turnausvoittoa saavuttanut Kontinen nauraa tarkoittaen Suomi 100 -mallia.

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat